Откриха кабинет по Технологии и предприемачество в Пето основно училище „Митьо Станев“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1013IMG_1018Откриха кабинет по Технологии и предприемачество в Пето основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора. Новата специализирана стая има за цел да обогати културата на хранене на учениците и да създаде навици за здравословен начин на живот. Те ще приготвят сами храна в изцяло оборудвана нова кухня.

„Културата на хранене е много важна още от ранна детска възраст. Нека децата се учат не само как да готвят, но и на ползотворно консумиране на храната както вкъщи, така и навън. Виждам, че децата проявяват огромен интерес към тази нова придобивка и готварството – предпоставка за интересни и образователни часове. На добър час!“, отправи поздрав към ръководство и ученици зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

Демонстрация на място на така обичания от всички деца течен шоколад, но в здравословен вариант, направи Евгения Пекова от EVIA’s Kitchen.

Директорът на училището Димитринка Йовчева даде подробности за създаването на кабинета „Вдъхновени сме от наши визити извън България, където видяхме тази прекрасна идея и взехме решение да я реализираме. Искам да благодаря за усилията на Община Стара Загора и г-жа Сотирова за ремонта, който се състоя на целия етаж и направи възможен този проект”, поясни Йовчева.

Освен стаята, училището разполага и с обособени места за хранене с мотото „Да се храниш в кутийка е модерно“, които имат за цел да предизвикат децата да приготвят здравословно храна вкъщи, която да консумират след това в училище. Мечтата на г-жа Димитрова, ръководител на групата по готварство, е след време да бъде издадена книга с български традиционни рецепти, приготвени от учениците, която да запечата спомените и работата на децата.

На откриването присъстваха още Станимира Димитрова – началник на отдел „Образование“, представители на Регионална здравна инспекция – Стара Загора и други.

IMG_1028IMG_1024IMG_1007IMG_1032
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн