„Класна стая на открито“ проведоха в старозагорска детска градина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

20221103_112855viber_изображение_2022-11-03_12-43-37-336Един необичаен ден организира ДГ №8 „Българче“ в Стара Загора. Детската градина се присъедини към глобалното движение „Класна стая на открито“.
Педагогическият екип, заедно със своите малки възпитаници, съпреживяха радостта от „ученето“, когато то е интересно и забавно. В организираните дейности на открито се приложиха най- добрите и съвременни подходи за работа с деца от предучилищна възраст- обследване и анализиране на природни материали с дигитални микроскопи, експерименти, кодиране, приложни и музикални занимания, арт инсталации. С тях eкип от педагози се запозна при участието си в международния курс за учители “ ИКТ преподаване и учене на открито“, който се проведе в Ница, Франция. Този курс е първият от спечеления нов проект по Програма“Еразъм+“, „Умни и щастливи деца със STEAM в детската градина“.

Обследване на природните материали – откриване на различни по големина кестени и листа и изработване на арт композиции бяха сред заниманията за най-малките групи.

Умения за ориентиране в разнообразието от форми и цветове, както и комбиниране на елементи за апликиране и интегрирането с българския фолклор, бяха показани с изработването на шарена черга с есенни листа с децата от втора група.

Формиране на представи за видовете листа – цвят, форма, големина и показване на умения за ориентиране в разнообразието им за комбиниране на елементи за апликиране. Стимулиране на емоционалната реакция, породена от красотата на природата представиха в работилница за експерименти децата от 4 Б група.

Важни закони от физиката, математиката и други науки бяха представени на децата от третите групи, чрез забавни експерименти, провокирайки детското любопитство.

Ориентиране по карта, изследователска дейност, опознаване на свойствата на природни материали, бяха сред основните дейности на децата от 4 а група както и прилагането на игрови подход при работа по проектни и екипни задачи. Чрез игра децата навлязоха в забавния свят на науката.

Заниманията на открито чрез STEAM подходът в детската градина, развиват ключови умения за живота; дават по-добро разбиране за околната среда; повишават ангажираността към учене; повишават физическото и психическо здраве на децата.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн