Първи БАЛ В ОПЕРАТА на 22 октомври

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Operata 1024 bestНа 22 октомври, събота, от 19.00 часа в Старозагорската опера ще се състои дългоочакваният БАЛ В ОПЕРАТА. Изключителното събитие се инициира и организира от СНЦ „Настоятелство на Старозагорската опера” с председател г-жа Татяна Станчева с благородната мисия да се стимулира театъра в неговата основна дейност в името на заложените високи стандарти на творчески намерения и цели.

Съизмерим със световните традиции при провеждането на подобни събития, „Балът в операта” не отстъпва на европейските образци по своята пищност, лукс и стилна богата музикална програма. В балната вечер на сцената на Операта ще прозвучат любими фрагменти от опери, оперети и мюзикли с участието на звездните солисти на Старозагорската опера Тамара Калинкина, Русалина Мочукова, Деси Стефанова, Петя Петрова, Борис Тасков, Георги Динев, хора и оркестъра на Старозагорската опера. Диригент Владимир Бошнаков. Хорът ще се включи със самостоятелно изпълнение на две части от атрактивната „Джаз меса” на Боб Чилкот. Балетът ще зарадва своите почитатели с избрани фрагменти от балета „Шопениана” със солисти Анелия Димитрова, Богдана Сергеева, Грейс Ким, Ромина Славова, Фиорди Лоха в клавирен съпровод на живо на талантливата млада пианистка Илина Михова, а „Сънят на Дон Кихот” от балета „Дон Кихот” (със солисти Анелия Димитрова, Маргарита Сидоркина, Акари Мориматсу и Александър Желев) ще бъде магичен финал на празничния концерт и изискана прелюдия към светските бални танци. Водещ на концерта е Даниел Цочев, режисьор на събитието – Огнян Драганов. Уютните фоайета на Операта ще посрещнат своите специални гости-учредители на Първия БАЛ В ОПЕРАТА с елегантно подреден кът за тържествената вечеря. Камерни инструментални формации ще се погрижат за доброто празнично настроение.

Куверти за БАЛ В ОПЕРАТА могат да се закупят от касата на Държавна опера – Стара Загора. За допълнителна информация и заявки: Георги Митев, тел. 0888 93 99 00.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн