РЗИ осъществява засилен контрол върху качеството на питейната вода в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

RZI Stara Zagora 660Във връзка с множество подадени сигнали в РЗИ Стара Загора относно влошеното качество на питейната вода, Инспекцията извършва регулярен мониторинг при крана на потребителя на територията на област Стара Загора. В периода 26-30 септември служители на РЗИ – Стара Загора взеха проби от 11 пункта в Стара Загора, разположени в различни зони за водоснабдяване.

В три от пунктовете резултатите от направения анализ показаха отклонения от изискванията за качеството на водата по микробиологични показатели, съгласно Наредба № 9 от 16 март 2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

За предприемане на незабавни мерки са издадени две предписания до „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Стара Загора.

В условията на извършване на строително-ремонтни дейности по водоснабдителната мрежа на територията на Стара Загора, Регионална здравна инспекция изиска от „ВиК“ ЕООД информация относно предприетите конкретни действия по отношение на качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

В отговор на писмото от „Водоснабдяване и канализация“ увериха, че се спазват всички мерки както от страна на държавното водоснабдително дружество, така и от фирмите изпълнители на строителните дейности.

На 3 и 4 октомври РЗИ – Стара Загора извърши повторен мониторинг за проследяване на качеството на водата, предоставяна на населението в град Стара Загора. Към настоящия момент отклонения не са констатирани.

Във връзка със създалата се обстановка относно извършване на строително-ремонтни дейности по водоснабдителната мрежа, РЗИ ще продължи да осъществява засилен контрол на качеството на водата, предназначена за питейно битови цели в областта.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн