11 съвета за пазаруване на дрехи онлайн

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
11 saveta za pazaruvane na drehi onlineКато използвате тези съвети за пазаруване, можете да донесете у дома дрехи, които действително ще носите.

1. Определете бюджет за дрехи. Планирането на пазаруването и предотвратяването на прекомерни разходи е по-лесно, когато сте наясно със сумата, с която разполагате. Съставянето на списък на всички дрехи, от които се нуждаете през годината, и изчисляването на сумата, която искате да похарчите за всеки артикул, е един от начините за създаване на бюджет. При положение, че търсите маркови и оригинални дамски дрехи онлайн, респективно следва да заделите по-голям бюджет. След като изчислите общата сума, се придържайте към нея и не я надвишавайте.

2. Използвайте табло за настроение. Таблото за настроение е колекция от снимки на дрехи, които харесвате; то помага да развиете личния си стил и дава идеи за облекло, когато пазарувате. Потърсете прилики между избраните от Вас изображения – предпочитате ли определени нюанси, материи или конкретен стил? Проверете дали избраните от Вас артикули се вписват в цялостния дизайн на таблото Ви за настроение.

3. Водете си списък с желания. Водете си текущ списък с дрехите, от които се нуждаете или които искате. Преглеждайте списъка, преди да отидете да пазарувате, за да си припомните от какво се нуждаете. Вместо да пазарувате с мисълта за един конкретен артикул, обикновено е по-успешно да пазарувате по списък. Възможно е да не намерите всичко от първия си опит, но в продължение на няколко търсения обикновено можете да зачеркнете по-голямата част от артикулите в списъка си. Когато пазарувате онлайн, запазвайте артикулите, които Ви харесват, и се връщайте към тях по време на разпродажби.

4. Познавайте мерките си. Записвайте си в телефона размерите на бедрата, талията и гърдите. Когато пазарувате дамски макси дрехи онлайн, можете да използвате това, за да сравните размерите си с таблицата с размери в магазина. Можете да вземете със себе си сантиметър, когато пазарувате дрехи лично, за да определите дали дадена дреха ще Ви пасне, още преди да я пробвате. Това е особено полезно, когато купувате употребявани артикули, тъй като винтидж размерите могат да се различават значително от съвременните.

5. Започнете нашироко и след това редактирайте. Добавете всички желани артикули в количката си, независимо дали купувате дрехи онлайн или във физически магазин, и след това стеснете избора си. Ще можете да ги сравнявате и да избирате тези, които Ви харесват повече, ако групирате много от артикулите заедно. Неизбежно ще има елементи, които ще Ви допаднат, и други, които ще Ви изненадат. Можете да намерите неоткрити скъпоценни камъни, като направите малка обиколка.

6. Създайте списък на нещата, които притежавате в момента. Направете мислен списък на дрехите в гардероба си, с които можете да съчетаете нов елемент, преди да го купите. Освен ако не започвате от нулата с гардероба си, вероятно ще искате тази нова дреха да се съчетава добре с редица други неща, които вече имате. Помислете за възможни комбинации, ако жилетката, която искате, не си подхожда с някоя от дрехите, които вече притежавате. Опитвате ли се да промените посоката на стила си? Възможно е тази дреха да не е подходяща за Вас, ако не се съчетава с нищо друго, което притежавате. Разбира се, има и изключения – забележителни елементи, които могат да се носят самостоятелно, или облекло за специални поводи. Пробвайте артикула с другите си дрехи, когато се приберете у дома. Върнете го, ако не Ви подхожда.

7. Носете разнообразни дрехи. Лесно е да продължите да избирате едни и същи сигурни елементи. Човек обаче не се нуждае от толкова много черни рокли или тъмни дънки. Множеството от един и същи артикул може да задръсти гардероба Ви и да затрудни обличането. Ако откриете нещо, което Ви харесва, но вече притежавате нещо подобно, помислете дали предпочитате този вариант пред съществуващия артикул. Колко от тях наистина искам? Обикновено отговорът е не повече от две, с изключение на облеклото Ви за работа. Направете аналогия с това дали би ви било приятно да получите повече от един ръчно изработен подарък за вашия рожден ден, примерно? Въпреки риториката на въпроси в почти всички случаи отговорът би бил отрицателен.

8. Доведете приятел. С приятели пазаруването е по-приятно, а получаването на второ мнение може да бъде много полезно. Приятелят може да Ви даде увереност да пробвате дадена дреха, ако не сте сигурни в нея, или да Ви уведоми, ако не изглежда “Ваша”. Поискайте компанията на приятел или член на семейството, на чийто стил се възхищаватем – вероятно те ще се трогнат.

9. Непрекъснато пробвайте различни размери. Когато намерите нещо, което Ви харесва, вземете го във Вашия размер, както и в един размер над и под него. Опитайте го и в няколко различни цвята, може би. Вземете колкото се може повече артикули, прекарайте толкова време, колкото Ви е необходимо, в пробната и вижте как се чувствате във всеки от тях, когато се наведете, седнете или се завъртите.

10. Разгледайте магазините. Вдъхновението може да се намери, докато разглеждате витрините. Ако откриете нещо, което обожавате в дизайнерски магазин, но цената му е непосилна, включете го в списъка си с желания и потърсете по-евтина алтернатива. Това е фантастичен източник на идеи за стайлинг на таблото за настроение.

11. Запазете дрехите. Попитайте в магазина дали можете да оставите даден артикул на изчакване, ако не сте сигурни в него. Много магазини ще задържат даден артикул до края на работното време, което ще Ви даде време да направите избор. Ако прекарате един час в разходки, върнете се и вижте дали все още обмисляте покупката на артикула. Просто добавете артикула в онлайн количката си за пазаруване и изчакайте ден-два, преди да направите покупка, или го отбележете в папката със списъка си с желания.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн