Много растения от рода на конопа са открити при специализирана операция на криминалисти от ОДМВР – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

InkedIMG_4442_LIdsc_0019В хода на предприета днес специализирана полицейска операция служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РУ С тара Загора предприели проверка на парцел в землището на с. Кравино, където открили засадени растения от рода на конопа. На място, в момент на полагане на грижи за растителността, са задържани двама старозагорци, на 34 и 39 години. Иззети са 80 растения с общо тегло на зелената маса около 1000 кг, които при полевия наркотест реагирали на марихуана. В къща, обитавана от мъжете в с.Медникарово, община Гълъбово, са открити още 4 конопени растения, две пакетчета с кристалообразно вещество – около 10 грама метамфетамин, голяма сума пари – към 35 000 лв. При обиск от 34-годишния са иззети около 10 грама марихуана.

В рамките на същата операция в имот в с.Медникарово криминалистите задържали и 37-годишен, след като при проверка в двора на имота му са открити и иззети 10 растения, високи средно около 2 м и с общо тегло на зелената маса около 140-150 кг, които при теста реагирали на марихуана. Иззет е и бидон със суха зелена тревиста маса, около 10 кг, проба от която също реагирала на марихуана.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства по чл.354а, ал.1 от НК. Работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали, включително и престъпления против политическите права на гражданите, се провежда на територията на ОДМВР-Стара Загора.

Към 10.00 ч. днес са проверени 1019 лица и 687 МПС. Общият брой на регистрираните престъпления е 22. Започнати са 9 досъдебни производства и две бързи производства. 20 лица са задържани по ЗМВР. Съставените АУАН и фишове са 132. 39 са съставените протоколи по чл.64 и 65 от ЗМВР. Проверени са 12 пункта за черни и цветни метали, 13 заложни къщи. Извършени са проверки на 13 питейни и увеселителни заведения и 18 проверки на търговски обекти. Извършват се проверки на четири сигнала за нарушения на изборното законодателство.

#

vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн