Доц. Злати Златев бе удостоен посмъртно с наградата „Почетен гражданин на Стара Загора“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8492IMG_8496-2С пълно единодушие и явно гласуване Общинският съвет удостои посмъртно твореца доц. Злати Златев с отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“. Наградата традиционно се връчва в навечерието на Празника на града – Пети октомври. В дневния ред на 44-тата сесия на местния парламент бяха разгледани близо 120 предложения.

Съветниците подкрепиха с 39 гласа упълномощаването на представителя на Община Стара Загора – общинския съветник Стефан Духтев, за участие и гласуване по точките от дневния ред на Общо събрание на акционерите на „Индустриална зона Загоре“ АД. То е насрочено за 25 октомври и е по повод постъпило заявление за инвестиционно намерение, в размер на около 100 млн. лева, от страна на “Търговска лига – Глобален аптечен център” АД, касаещо инвестиция в областта на здравеопазването и здравните грижи, която да бъде реализирана на територията на „Загоре“.

Приети бяха промяна по бюджета на Община Стара Загора, вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета и актуализация на инвестиционната програма за 2022 година и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2023-2025 година.

Старейшините гласуваха още назначаването на нов управител на Медицински център „Дерма Гард“. Управлението на общинското дружество пое д-р Пламен Койнов. Стартирана бе и процедура за избор на ръководител на „Автосервиз на здравни заведения“.

Определен бе представител на Община Стара Загора в СНЦ „Българска асоциация на зоопарковете и аквариумите“. С решението си днес ОбС упълномощи д-р Ивелина Илиева, ръководител на Зоопарка в града.

С цел да се увеличи популярността и стимулира интереса към археологическото наследство на Стара Загора и към постоянните експозиции на музей „Неолитни жилища“ и Регионалния исторически музей в Стара Загора, съветниците подкрепиха поставянето в парковото пространството северно от Градската художествена галерия на две пластики с височина 1,6 метра, изработени от твърдо дърво с покритие, подходящо за експониране на открито.

Редовното заседание на Общинския съвет на Стара Загора започна с минута мълчание в памет на внезапно починалия на 25-ти септември Евгений Жеков. През годините той е бил зам.-областен управител на Стара Загора, депутат в 40-ото Народно събрание, областен лидер на Земеделски народен съюз, общественик.

IMG_8491IMG_8493IMG_8494
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн