С демонстрация, концерт и филм отбелязват в Стара Загора 40 години от създаването на Авиополка

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1664351660258На 30 септември, петък, в старозагорския парк „Артилерийски“ ще бъде тържествено отбелязана 40-тата годишнина от създаването на 13-ти вертолетен полк бойни вертолети, базиран навремето в Стара Загора. Небето над града ще приеме „Авиационен поздрав“ от колегите от действащите авиобази у нас. 10-минутната демонстрацията ще се проведе от 11.00 часа. До монумента с вертолет № 109 ще бъдат разположени ветераните от Авиополка. Там малко по-късно ще започне и концерт на представителните оркестри на ВВС и Втора Тунджанска механизирана бригада.

Община Стара Загора е организирала поздрав към всички гости и техните семейства с концерт на ОФА „Загоре“ в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ от 12.30 часа. На същото място от 13.30 часа ще бъде презентиран специален филм за Авиополка и базата от неговия сценарист – полк. проф. Димитър Недялков, д.в.н.

Празничният ден ще завърши с тържествена вечеря за ветерани. Организатор на събитията по повод годишнината е Организационен комитет.
#

share button


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн