Народни борби събраха любители на спорта в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_3062IMG_3063Традицията повелява дни преди 5-ти октомври – Празник на Стара Загора, в града да се организира турнир по народни борби. На спортен комплекс “Трейс Арена” се събраха любители на спорта от региона. В надпреварата тази година се включват над 200 участници от всички категории.

В официалното откриване умения и талант показаха СК по художествена гимнастика “Берое” с председател Антоанета Терзиева, следвани от СК по скокове на батут “Добри Костин с треньор Мариана Макулова, а след това и състезателите на СК по борба “Берое”с председател Николай Стоянов. Сцената озариха и момичетата от СК “Спортна гимнастика” с председател Ирина Руняшка. Публиката посрещна с бурни аплодисменти футболистите на “Берое”. В грандиозната демонстрация при откриването се включиха още СК по художествена гимнастика “Елит” с председател Кремена Ангелова, следвани от Спортен клуб по джудо “Недьо Ранчев” с председател Христо Лазаров, Боен клуб “Атила” с председател Ивайло Георгиев, Футболен клуб “Верея” и СК по художествена гимнастика “Импала” с председател Петя Петкова. Край на официалната част сложи Ансамбъл “Тракийци” с ръководител Таня Александрова.

Гости бяха ресорните зам.-кметове на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова, началникът на отдел “Устройство на територията” Николай Василев, началникът на отдел “Спорт и младежи дейности” Петко Крумов, представители на спортните клубове и други.

Турнирът се организира от Клуб по борба “Берое”, с подкрепата на Община Стара Загора. Най-добрите в различните категории ще получат награди, а за първенеца е отредена парична премия.

IMG_3057IMG_3029
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн