19-годишен неправоспособен водач предизвика екшън на АМТ “Тракия” и катастрофира

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

VolanКъм 2.00 часа тази сутрин в района на км 180 на АМ „Тракия“ полицейски служители подали сигнал за спиране на лек автомобил. Шофьорът не се подчинил, ускорил движението, направил е заблуждаваща маневра, че ще спре и влязъл в насрещното движение на магистралата.

За да предотвратят инцидент, полицаите включили светлинната сигнализация и тръгнали след него. Докладвано е в дежурната, предприети са заградителни действия от друг патрул. Благодарение на намесата на автопатрула нарушителят е принуден да напусне магистралата на първата възможна отбивка.

Малко след това автомобилът е осъществил пътнотранспортно произшествие. Полицейските служители незабавно са оказали първа помощ на водача, извикана е линейка. Едновременно с това са успели да задържат и спътниците му – четири лица, някои от които непълнолетни, които са опитали да избягат от местопроизшествието.

Водачът – 19-годишен, неправоспособен, е настанен в болница със сериозни наранявания. Пътниците са без наранявания. Справка за автомобила показва, че той е с прекратена регистрация, няма гражданска отговорност. В сектор „Пътна полиция“ е започнато досъдебно производство по чл. 343 ал.1 б.б от НК.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн