Национална изложба „Графичен форум 2022“ организират през октомври в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

4365364Национална изложба „Графичен форум 2022“ ще се случи в Стара Загора през октомври. Желаещите да участват е необходимо да изпратят своите графики на адрес – гр. Стара Загора, ул. “Лубор Байер” №2, Изложбена зала “Байер”. Работното време на художествения салон е от 10.00 до 18.00 часа с почивни дни неделя и понеделник.

В статута на събитието е записано още, че авторите покриват за собствена сметка разходите по транспортиране – както за изпращане, така и за връщане на картините. Приемат се до 3 графични творби на автор, във всички графични техники, без ограничение в размера на творбите. Рамкирането на творбите не е задължително и е по преценка на автора. Ако творбите не са рамкирани и са в различен размер от 50/70 см или 100/70 см, авторът се задължава да ги изпрати във вид, подходящ за експониране. Важно е да се постави още името на автора, произведението, техника, година и цена – на гърба на всяка картина, долу вляво, изписани на лист.

Кандидатите за участие в изложбата могат да изпратят своите работи до 28 октомври. Откриването ще се състои на 1 ноември от 18.00 часа в изложена зала „Байер“. 5-членно жури ще заседава след това. Ще бъдат връчени три парични награди, като всеки награден автор поема ангажимент да предостави на Община Стара Загора по една графична творба на стойност колкото наградата.

Експозицията ще бъде на разположение в залата до 30 ноември, а връщането на творбите, които не са били оставени като дарение на старозагорската галерия, ще стане до месец след това. Целта на изложбата е да се популяризира графичното изкуство, но и да се подпомогне българското съвременно художествено творчество.

Форумът се провежда за шеста поредна година под липите. Организатор е СБХ – Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн