Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Старозагорски район: Спасяването на бизнеса, работните места и овладяването на инфлацията са най-важните ни задачи до края на годината

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

GERB-biznes(2)GERB-biznes-1(2)Кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС в Старозагорски избирателен район проведоха кръгла маса с участието на десетки предприемачи, посветена на икономическата криза и мерките, които ще приложи коалицията за изхода от нея. Във форума участваха водачът на листата Красимир Вълчев, Десислава Трифонова, бивш директор на Българската агенция по инвестиции и водач на листата в Пловдив област, кандидатът за депутат Маноил Манев, областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Радостин Танев и Петър Момчев – експерт по макроикономика и финанси.

„Ако ние от ГЕРБ-СДС не бяхме предложили компенсации за високите цени на енергията, които се приеха в парламента, много фирми щяха да затворят и хиляди хора да останат без работа. Същото ще се случи, ако няма компенсации за газа. С компенсации и без посредниците на „промяната“ ще омекотим удара и ще понижим инфлацията. Това е най-добрата социална политика до края на годината. Горивата сега се продават с един лев по-скъпо от нормалното. Имаме конкретно решение за понижаването им“ – заяви Красимир Вълчев.

В отговор на въпрос от участник в срещата той увери, че ГЕРБ-СДС недвусмислено стои зад запазването на работата на комплекс „Марица-изток“, като минно-енергиен, и съхраняването на работните места, но това трябва да бъде постигнато чрез инвестиции в нови технологии, водещи до намаляване на въглеродните емисии.

GERB-biznes-2(2)Мотивиращи мерки са предвидени за стартиращия бизнес, както и за фирмите, които вече са на пазара. „След 2 октомври по най-бързия начин ще рестартираме всички европейски програми, които след управлението на третото правителство на Бойко Борисов стоят „на трупчета“, за да бъдат реализирани всички проекти. Предвидили сме сериозен финансов ресурс за стимулиране на иновациите в частните дружества. Те ще получат 800 млн. лева до 2026 г. Ще бъдат повишени средствата за научна и развойна дейност, като за целта ще се отделят суми в размер на 1,6% от брутния вътрешен продукт на страната. За въвеждане на дигитална среда в малките и средните предприятия, ще предоставим 195 млн. лева“ – посочи Десислава Трифонова.

Тя акцентира и на уникалното предимство на Стара Загора – теренът на бившето летище да бъде превърнат в индустриална зона с изградена инфраструктура. „България беше атрактивна локация за инвеститори, но това коренно се промени през последната година и половина. Ще направим всичко възможно да възстановим имиджа на страната и индустриалните зони да се изпълнят със съдържание и да отговорят на нуждите на предприемачите“ – добави Трифонова.

Макроикономистът Петер Мирчев представи задълбочен анализ на световната и европейската икономика. Той изрази безпокойство, че инфлацията в България е с 10% повече от тази в Германия и призова за спешни и адекватни финансови мерки, за да не продължаваме да се издигаме по спиралата на скачащите цени.

Представителите на бизнеса призоваха кандидатите на ГЕРБ-СДС да изпълнят ангажиментите си за намаляване на бюрокрацията, скъсяване на сроковете на административните процедури, въвеждане на електронни услуги, спестяващи време и да възстановят сигурността и предвидимостта. Работодателите настояват още за законодателни промени, чрез които електроразпределителните дружества да намалят времето за издаване на необходимите документи.

На изборите на 2 октомври за ГЕРБ-СДС се гласува с № 24 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн