Живко Тодоров, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ: Ще възстановим Националната програма за саниране на жилищата

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

ВИДЕО от представянето на Плана за възстановяване и развитие на България >>>

Цялата програма можете да прочетете тук >>>

4565246754„Поставяме си пет приоритета в областта на регионалната политика. Първият е свързаността между населените места и регионите. Незабавно трябва да възстановим поддръжката на републиканската пътна мрежа и да рестартираме големите инфраструктурни проекти. Малките населени места няма да останат без подкрепа от страна на държавата. Минимум 1000 км пътна мрежа от по-нисък клас ще бъдат ремонтирани през следващата година. Акцентът е ясен – пътната безопасност. Продължаваме работата по срутищата и свлачищата, за да не се допуска малките населени места да бъдат откъснати“.

Това заяви по време на представянето днес на Националната програма на ГЕРБ в НДК Живко Тодоров, член на Изпълнителната комисия на партията и кмет на община Стара Загора.

Като следващ основен приоритет той посочи водите. „Първото, което ще направим, е да осигурим чиста питейна вода за всички български граждани. Ще бъде изготвена Национална програма за изграждане на язовири за питейно-битови нужди. Ще се отпускат помощи за най-уязвимите хора“ – каза Тодоров.

Друг приоритет са красиви домове, красиви градове, красива България. „Това означава, че ще рестартираме Националната програма за саниране на жилищата, защото хората я очакват. Ще работим за жизнени региони с перспективи за младите хора. Ще направим така, че средствата, които държавата разпределя от националния бюджет и от европейските програми, да бъдат раздавани не само на принцип население или брой жители, а и на база бедност. Така в по-бедните региони ще влязат повече средства, а младите хора ще бъдат мотивирани да останат в родните си места и да имат перспективи за развитие“ – обясни Живко Тодоров.

Приоритет е въвеждането на Програма „Зелена мобилност“ по Плана за възстановяване и устойчивост, с бюджет от 100 млн. лева. Ще бъде подкрепен екологичният градски и извънградски транспорт. Програмите за трансгранично сътрудничество ще помогнат на граничните райони да станат по-богати и с по-висок стандарт, привлекателни за живот.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн