Почетен знак на Областния управител и грамоти връчиха на пожарникари в Стара Загора

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2206 (Large)IMG_2185 (Large)Иван Чолаков връчи днес Почетен знак на областния управител на директора на РД ПБЗН комисар Стоян Колев и грамоти на пожарникари, проявили висок професионализъм, кураж и мъжество по време на гасенето на многобройните пожари през лятото на тази година.

„Радостен съм, че съм сред вас в навечерието на вашия професионален празник, който по традиция ще отбележите на 14 септември. И тази година вие ще го посрещнете с гордост и самочувствие. През лятото се наложи да се справяте с огромни пожари, които обхванаха големи територии, включително и населени места, нанесоха тежки поражения и заплашваха живота на стотици хора. Вие доказахте, че да бъдеш пожарникар е не само професия, а и призвание, което всеки от вас носи в сърцето си. Без почивка, до пълно изтощение се борехте с огнените стихии. Спасявахте живота и имуществото на хората от застрашените райони. Благодарение на вашия саможертвен труд бяха предотвратени по-сериозни последици от пожарите. Благодарим ви!“, обърна се към огнеборците Иван Чолаков.

Комисар Колев получи Почетния знак на областния управител за изключителните му организаторски умения в качеството му на директор на РД ПБЗН, проявени по време на гасенето на пожарите на територията на Старозагорска област, за смелата му и бърза реакция в екстремни ситуации и за високия му професионализъм. Комисар Колев благодари за признанието и заяви, че изборът кои служители на РД ПБЗН да получат отличия е бил много труден. „Подготовката на всички е на изключително ниво. Те са надградили в пъти над базовите умения, които трябва да притежава един пожарникар. Стотици огнеборци дадоха всичко от себе си за потушаването на пожарите. Голяма част от тях не почиваха с дни и бяха денонощно на своя пост“, каза Стоян Колев.

Грамоти бяха връчени на: Данко Данков – началник група ПГ и СД в РСПБЗН Стара Загора, Станимир Тончев – началник на РСПБЗН Казанлък, Мирослав Радев – инспектор в сектор ПГ и СД – РДПБЗН Стара Загора, Радостин Тодоров – инспектор в сектор ПГ и СД – РДПБЗН Стара Загора, Деньо Денев – инспектор в група ОЦ-РДПБЗН Стара Загора, Евгени Гинев – водач на СА в РСПБЗН „Мини Марица-изток“ и Димитър Димитров, началник на РСПБЗН в ТЕЦ „Марица-изток 2“.

IMG_2209 (Large)IMG_2194 (Large)IMG_2196 (Large)
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн