Окръжна прокуратура – Стара Загора предаде на съд обвиняем за убийство на едномесечното си бебе

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо Г.И., на 32 г. Той е предаден на съд за това, че на 31.08.2021 г. в с. Хрищени, общ.Стара Загора, умишлено е умъртвил рождения си син – бебе на един месец. Деянието е извършено спрямо лице в безпомощно състояние, с особена жестокост и представлява опасен рецидив, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Престъплението е квалифицирано по чл. 116 от Наказателния кодекс. За това деяние законът предвижда наказание доживотен затвор или лишаване от свобода от 15 до 20 години.

Г.И. е извършил престъплението, след като няколко поредни дни бил под влиянието на алкохол и наркотици. Подразнен от плача на едномесечното си бебе, Г.И. му дал алкохол с цел да го упои. Детето продължило да плаче. Бащата му нанесъл множество удари с юмрук и го хвърлил на земята. Детето е починало в резултат на причинена тежка черепно-мозъчна травма.

Г.И. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои разглеждането на делото от Окръжен съд – Стара Загора.
#jtdv
gerb

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн