Посланикът на Португалия Н.Пр. Ан Мария Рибейро да Силва гостува на Чирпан

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

сн.  Португалски посланик - Кмет (1)сн. Визита португалски посланикПортугалският посланик у нас Н.Пр. Ан Мария Рибейро да Силва гостува в Чирпан за празника на града и се включи в събитията от културния календар. Тя се срещна с кмета Ивайло Крачолов и двамата обсъдиха въпроси от сферата на туризма, културата и спорта. Кметът представи възможностите за инвестиции в общината и приоритетите на общинското ръководство за развитието на Чирпан. В хода на разговора бяха изтъкнати отличните двустранни отношения между България и Португалия.

Дипломатът подчерта, че България става все по-интересна дестинация за португалците за винен и фестивален туризъм. По време на разговора акцент бе поставен върху побратимяването на Чирпан с португалски град, партньорство в проекти, участието на фолклорни групи и туроператори в Международния фестивал на лавандулата ′2023 и гостуване на винопроизводители.

Н.Пр. Ан Мария Рибейро да Силва изрази възхищението си от даденостите на региона и от видяното при посещението си в Палеонтологичния музей, Къща-музей „Пейо К. Яворов“, Художествената галерия „Никола Манев“ и винения тур.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн