Задържаха мъж за противозаконно лишаване от свобода на жена в условията на домашно насилие

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем М.С., на 40 г., за това, че от началото на месец август 2022 г. до 05.09.2022 г. в гр. Казанлък противозаконно е лишил от свобода 32-годишна жена. Деянието е извършено в условията на домашно насилие, по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата. Лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия. Престъплението е квалифицирано по чл. 142а ал. 5 вр. ал.4 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив..

М.С. живеел на съпружески начала с пострадалата жена и имали четири деца. На 05.09.2022 г. бащата на пострадалата съобщил на тел.112, че не е виждал дъщеря си вече месец и половина и има съмнения, че М.С. я държи заключена в дома им.

Явилите се на място полицейски служители установили, че жилището е затворено, но от него се чувал шум. Със съдействието на екип на ПБЗН отворили вратата и открили пострадалата и едно от децата й. Жената била с травми. Приведена е в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

Установено е, че М.С. е извършвал и преди насилие спрямо жена си. Поради тази причина са му налагани от съда ограничителни мерки по Закона за защита от домашно насилие.

Обвиняемият М.С. е задържан за скок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн