Бойко Борисов: Протегнали сме ръка на всички по линия на евроатлантическата солидарност, инфраструктурата и доходите

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

“Докато съществува ГЕРБ, ние ще бъдем в Европа, в НАТО” – категоричен е лидерът на ГЕРБ

P1440469P1440487“Протегнали сме ръка на всички по линия на евроатлантическата солидарност, по линия на подобряване на инфраструктурата, по линия на увеличаване на доходите и добруването на градовете. Ние имаме редкия шанс да богатеем като държава. А обедняваме. Европейските пари ги няма. Какво повече има да коментираме? От миналата година досега сме похарчили за избори, заедно с машините, 600-700 милиона. Кой народ пилее така парите си заради политиците? На 3 октомври ние, българите, трябва да заработим отново заедно. ГЕРБ реваншизъм никога не е проявявала и няма да проявавим. Това е пагубно за една партия. Всички държави, които са минали през граждански войни, а натам вървят работите, ако не мислим с главите си, нищо добро не ги очаква.”

Това каза днес в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който дойде тук, за да види обновения Летен театър. Той бе посрещнат на Аязмото от кмета на общината Живко Тодоров, депутати, общински съветници от ГЕРБ и граждани.

“Гледайте какъв театър, каква красота!” – не скри одобрението си Борисов, и поздрави от Стара Загора с празника на Съединението всички българи.

“Този театър е строен през 1959 г., когато съм се родил. И виждате как изглежда непенсиониран. Довечера непенсионираната икона на българската естрада Лили Иванова ще ви радва, така че само мога да ви завиждам” – не пропусна да иронизира задочно Борисов напъна на Кирил Петков да го “пенсионира” преждевременно.

“В Стара Загора сега щяхме да откриваме и спортна зала освен Летния театър, Зоопарка, пазара, обновените булеварди, Аязмото, което стана едно от най-красивите места в България. Но няма да имате спортна зала. “Промяната” я ликвидира. А ние бяхме оставили проект и 10 милиона за нея. Къде е след две години? Няма я. Има ли нещо, което да ни покажете за тези две години освен това, което сме финансирали ние? Искам да го видя – и тогава да коментираме за всичко останало, освен цените на бензина, нафтата, метана, газа, тока, водата, хранителните продукти – които скочиха до небесата. Има ли направено нещо?!” – повтори риторично лидерът на ГЕРБ.

Във Фейсбук страницата си Бойко Борисов публикува снимка с Примата, със следния надпис: "С голямата Lili Ivanova преди концерта й за откриването на обновения Летен театър в Стара Загора тази вечер! Нейните думи бяха: “Благодаря Ви за уважението!”

Във Фейсбук страницата си Бойко Борисов публикува снимка с Примата, със следния надпис: “С голямата Lili Ivanova преди концерта й за откриването на обновения Летен театър в Стара Загора тази вечер! Нейните думи бяха: “Благодаря Ви за уважението!”

Борисов отново припомни, че бурното развитие на Изтока и Юга на България се дължи на новите магистрали и на обновените пътища. И че Югът сега е три пъти по-мощен от Северна България като инвеститори, заплати и растеж. “Те спряха “Хемус”, гордеят се, че са спрели магистралата Велико Търново-Русе. Ние толкова усилия вложихме и толкова бързо строяхме пътя Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин, за да могат да се изравнят с вас Северът и Северозападът, да ви достигнат. Затова бяха дадени 2,2 милиарда евро повече на България от бюджета на Европейския съюз. Лично съм ги издействал, понеже ме питате за геополитика” – каза Борисов.

И продължи по темата: “Върнахме България на газовата карта. Всяко решение за Балканите се взимаше в София. Всички лидери идваха в София. Заедно се разхождаха по жълтите павета премиерът на Великобритания, президентът на Франция, канцлерът на Германия и всички други президенти и премиери от Европа. Пристигаха от френския президент до турския президент. От гръцкия министър-председател до израелския министър-председател. Ние участвахме във всичко и нашето мнение се чуваше” – очерта Борисов разликата в международния авторитет на България по време на третото му правителство и днес.

“Докато съществува ГЕРБ, ние ще бъдем в Европа, в НАТО, и ще бъдем значими там. И аз ви гарантирам, че зад нас са стотици хиляди хора, които мислят така” – категорично заяви Бойко Борисов.

“Първите месеци, когато ние излязохме от управлението, ви предупредих за миграцията – допълни той. – Днес министър Демерджиев какво ви каза? Че границата е пробита. Съмняват се в гранични полицаи, че са пропускали мигранти на турската граница за пари. Кой им беше министър? Бойко Рашков. Година и половина. Напълниха страната с мигранти. Единственото, което успяха да направят, е да “оправят” бензина, нафтата и газа. “Набълбукаха” се с кредити, които пак ние ще трябва да връщаме. 2014 г., когато пак влязохме след такова управление при Орешарски, милиард и 200 ни осъдиха за ядрените реактори в арбитража в Париж. След това платихме това, което не бяха плащали на американските цетрали – бяха спрели плащането, милиард и двеста-триста. И 4.5 милиарда платихме за КТБ. Нашето правителство тръгна с 6 милиарда и 700 милиона назад. И за една година ги оправихме. И стигнахме до излишъци – и да вдигаме благосъстоянието. Това е, което от нас ще наследите – направеното. Социолозите днес излизат с анализ, че 70% от българите казват, че през последната година им се е влошило материалното състояние. И ако сега можем да се къпем със студена вода, какво ще стане през зимата?” – не скри тревогата си Борисов.

Относно честността на предстоящите парламентарни избори лидерът на ГЕРБ е на мнение, че всичко е в ръцете на Румен Радев, ако президентът, като радетел за машините, си удържи на думата да проведе честни избори. “Вярвам в неговото его. Той държи много на това, което е казал, да се случи. Като истински пилот той има цел и я следва. Той е казал, че иска честни избори. И ако падне сянка от съмнение върху това, тя ще падне върху него. Няма да иска да си причини това – и затова съм в известна степен оптимист” – каза Бойко Борисов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

P1440462P1440470P1440476P1440478P1440454
#gerb

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн