Съдят рецидивист за закана с убийство и хулиганство в заведение в Стара Загора

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняем Л.К., на 28 г., за това, че на 02.09.2022 г. в гр. Стара Загора се заканил с убийство на другиго и е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е съпроводено със съпротива на орган на властта, по съдържанието си се отличава с изключителна дързост и е реализирано при условията на опасен рецидив. Престъпленията са квалифицирани по чл. 144 ал.3 вр. ал.1 и по чл.325 ал.5 вр. ал.2 вр. ал.1 вр. чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 02.09.2022 г. около 22,30 ч. Л.К. влязъл в заведение в Стара Загора и с нож започнал да заплашва персонала и клиентите. Насочил агресията си конкретно към непознатия за него Д.К., на 25 г., като отправил закани, че ще го наръга и заколи, след което му нанесъл прободна рана в лявото бедро.

Пострадалият бил откарана в болница, където е прегледан и освободен за домашно лечение. След подаден сигнал на място пристигнал полицейски екип. Л.К. оказал съпротива на служителите на реда и отправил нецензурни думи спрямо тях.

Л.К. е осъждан три пъти. Една от присъдите му е за същите по вид престъпления – закана за убийство и хулиганство, а останалите за противозаконно държане на оръжие и наркотични вещества. През 2021 г. е освободен от затвора.

Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Внесено е искане в Районен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн