ГЕРБ-СДС ще работи по четири основни приоритета за община Стара Загора

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
P1440424“Всички в момента имаме нужда от спокойствие и сигурност – в ежедневието, сигурност с цените на тока и стоките, сигурност за здравето и образованието на децата. Надяваме се, че по време на предизборната кампания тезите, темите и посланията на ГЕРБ-СДС ще стигнат до хората в Старозагорска област. В тази кампания ние ще бъдем позитивни – както всеки път. Като нация сега и след изборите трябва да работим заедно за преодоляване на проблемите, създадени в държавата през последните месеци. Всеки от нашите кандидати за народни представители поема персонална отговорност за проблемите на старозагорския регион. Затова днес ви представяме четирите основни приоритета за развитието на община Стара Загора и за преодоляване на създадените кризи. През следващите седмици ще представим приоритетите и за останалите общини в Старозагорска област.”

Това каза пред медиите в Стара Загора областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев. Той открои следните 4 приоритета за Стара Загора:

1. Пътната връзка между Стара Загора и автомагистрала “Тракия”;
2. Ремонт на пътя Стара Загора-Нова Загора;
3. Разширяване на индустриалните зони на Стара Загора чрез създаване на нова в района на Летишето;
4. Цялостен ремонт на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” и закупуване на нова медицинска апаратура.

В края на третия управленски мандат на ГЕРБ бяха отпуснати средства за преасфалтиране на отсечката от автомагистрала “Тракия” от Чирпан до Стара Загора, както и за основен ремонт на пътя от Стара Загора към Чирпан. Тези два ремонта приключиха успешно и нормализираха подхода към Стара Загора в посока запад, припомни четвъртият в листата на ГЕРБ-СДС арх. Мартин Паскалев. Сега на дневен ред е разширението на връзката между областния град и магистралата в южна посока, което ще е в плюс за бъдещата индустриална зона на площ от над 2000 декара около бившето летище (със запазване на пистата, както беше поискано от някои гилдии в Стара Загора), които в момента не се използват, а в източна посока – и ремонт на пътя за Нова Загора в неремонтираната му част до с. Подслон, където е границата със Сливенска област.

28 милиона лева от държавния бюджет ще са необходими за крайно належащия цялостен ремонт на сградата на Университетската болница “Проф.д-р Ст. Киркович” в Стара Загора, както и за осигуряване на съвременна медицинска апаратура за дейността на лечебното заведение, уточни участникът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Емил Енчев, хирург в болницата.

“Тази кампания трябва да даде предвидимост и сигурност – заяви на свой ред Маноил Манев, втори в листата на ГЕРБ-СДС в Старозагорския избирателен район. Защото през последните 7 месеца хората изпаднаха в хаос. Стана това, за което предупреждавахме, отбеляза той. В понятието “национална сигурност”, по думите му, са събрани три неща: пътна безопасност, престъпност и миграция. Стара Загора е на 100 километра от границата и проблемът с мигрантите пряко касае старозагорци, особено в ситуация като днешната, когато всички центрове за настаняване на мигранти са пълни на 120%.

“Защото полицията под ръководството на един бивш министър и настоящ кандидат за депутат се занимаваше с всичко друго, но не и с осигуряването на сигурност на страната. Увеличили били заплатите на полицаите. Не е вярно! Лъжа! В проекта за последния бюджет МВР нямаше предвидена и една стотинка за увеличаване на заплатите. Под предложението за отпускане на 20 млн. лв. за ръст на заплатите стоят нашите подписи – моя, на Красимир Вълчев, на Младен Маринов и на Христо Терзийски. И то беше прието” – припомни Маноил Манев. “Само с разобличаването на лъжите можем да се справим с тази шизофрения в политиката”, допълни той.

Бъдещето, спокойствието и сигурността на българите пряко зависи от изборните резултати на 2 октомври. Ако хората ни подкрепят, ние гарантираме излизане от всичките кризи в страната – заяви вторият в листата на ГЕРБ-СДС.

Водачът на листата Красимир Вълчев беше категоричен:

“Още от първия ден след избирането ни ще работим за реализирането на 4-те конкретни ангажимента към гражданите на Стара Загора. Разбира се, тук и в региона трябва да се случат много повече неща – запазване на комплекса “Марица-изток”, цялостно технологично развитие на областта. Стара Загора, заедно с Казанлък и Раднево, са на кръстопътя на двете основни полоси и районът е един от трите в страната с най-голям потенциал и човешки ресурси за технологично развитие. Условие за това е инфраструктурата. Активността на местната власт – Община Стара Загора кандидатства по много проекти, включително и към Европейската комисия за водородна долина – също е един от важните елементи това да се случи. Но четирите изброени приоритета е важно да се случат в краткосрочен план, за да се подобри като цяло благосъстоянието на региона.

В заключение Радостин Танев пожела успех на всички партии, които участват в предсрочните парламентарни избори.
За ГЕРБ-СДС на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври се гласува с № 24 в бюлетината.

Прочетете още:
Красимир Вълчев за кризите в днешна България
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн