Успешно завърши курсът по Python за ученици в ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2119_OKIMG_2135_OKВ периода 22-29 август ученици от различни гимназии в Стара Загора и региона взеха участие в първия курс в града по популярния език Python ["Пайтън"]. Обучението се проведе в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“.

Участие в курса взеха ученици от 8-ми до 12-ти клас, които вече имат опит в програмирането. Специално за откриването присъства Антон Биволаров – IT специалист, който е родом от Стара Загора и в момента работи като Python developer в Scalefocus. Той разказа повече за професията си и програмния език, като мотивира учениците за предстоящото обучение.

По време на курса те се запознаха с основите на Python и направиха своите първи стъпки с езика. Обучението завърши с „битка“, в която участниците трябваше да премерят силите на своя Python код.

Подготовката и провеждането на курса беше организирано от инж. Людмил Бонев, преподавател в училището, с подкрепата на хора от бизнеса, както и на една от водещите IT фирми в България, подпомагаща образователни инициативи със своята Scalefocus Academy.

Организаторите обещават още подобни курсове и обучения за всички ученици, които имат интерес в технологиите. Информация ще бъде публикувана регулярно на сайта www.pgknma.com, както и на страницата на училището във Facebook и Instagram.
1 (2)
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн