Старозагорец със злато от Азия оупън по математика

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Още 2 сребърни и 2 бронзови медала за учениците от Стара Загора

Радослав Балкански - след сребърния медал в Несебър, вече златен от AIMO

Радослав Балкански – след сребърния медал в Несебър, вече златен от AIMO

Известни са резултатите от финала на състезанието по математика АIMO – Asia International Mathematical Olympiad Open, съобщи координаторът на българското участие Любомир Любенов.

След квалификацията, проведена през април в Стара Загора за финала се класираха 37 български ученици, сред които и ученици от Академията по математика в Стара Загора.

В началото на август на платформата на състезанието се проведе и финалът – 30 задачи за 120 минути.

След обработване на резултатите от Хонг Конг обявиха и победителите.

Осмокласникът от Стара Загора Радослав Балкански от ППМГ „Гео Милев“ – Стара Загора и Академия по математика към Центъра за подкрепа на личностното развитие спечели златен медал в едно от най-трудните състезания по математика

Сребърни медали спечелиха Павел Хероут от 2. клас на 2 ОУ и Академията по математика и Ния Казакова от 4. клас на 6 ОУ – Стара Загора и Академията по математика, а Любен Карбанов от 10. клас и Йоан Михайлов от 6. клас на ППМГ и Академията по математика спечелиха бронзови отличия.

На 3 септември 2022 г. в Стара Загора ще се състои поредния финал на клуб „Математически таланти“, в който ще участват 45 ученици от цялата страна, преминали през 10 кръга на дистанционно обучение.

Сред финалистите са и ученици от Академията по математика в Стара Загора.

Записването за участие в групите на Академията по математика в Стара Загора започна, потвърди за медията ни Любомир Любенов.

Заявленията се попълват от родителите и се представят в ЦПЛР в Стара Загора – ул.”Захарий Княжески” № 71, етаж 3.

#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн