Чирпанският зам.-кмет Топалов е зам.-министър на икономиката

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Сн. Янко ТопаловДосегашният заместник-кмет на Чирпан Янко Топалов от днес е част от служебния кабинет, съобщи кметът на Общината Ивайло Крачолов на заседанието на местния парламент. Със заповед на министър-председателя от днес той е зам.-министър на икономиката.

„Това назначение го приемаме като висока оценка и доверие от страна на служебния премиер към г-н Топалов и нашата работа като общинско ръководство. Вярваме, че той ще се справи отлично и му пожелаваме успех във високоотговорната му дейност“, каза кметът.

Янко Топалов е част от кметския екип на Чирпан от 2021 г. Негови ресори в Общината бяха международното сътрудничество и инвестициите.

Бил е секретар на Междуведомствената комисия по извънредни ситуации и заместник-председател на Държавна агенция „Гражданска защита“ към Министерския съвет. От 2008 г. до 2015 г. е главен секретар на Върховния касационен съд на Република България.

Завършва магистърска степен по право в СУ „Свети Климент Охридски“. Преминава множество специализации – в Стокхолм, Дъблин, Хага, Москва, Киев, както и квалификация по административно, международно, търговско и наказателно право. Притежава докторска степен по философия.

Информация на Община Чирпан
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн