Зам.-министърът проф. Модева: Прекрасен пример за туристически продукт на световно ниво – в Чирпан

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

сн. 01 -Мсн.02 - М„Прекрасен пример за туристически продукт на световно ниво, който показва достойното лице на България“ – така зам.-министърът по туризъм проф. Мариела Модева определи в село Могилово възможностите за винен туризъм и интегрираните продукти на региона. Тя обсъди с кмета на Чирпан Ивайло Крачолов и председателя на местния парламент Иван Станчев участията на Общината в рекламни събития и международни форуми, на които да бъде презентирана като атрактивна дестинация.

„Популярността и високото организационно ниво на Midalidare Rock In The Wine Valley и Международния фестивал на лавандулата доказват, че Чирпан има визията, натрупания административен капацитет и потенциала за европейско финансиране в новия програмен период и такива мащабни събития, посетени общо от над 60 хиляди души през 2022 г., заслужават подкрепата на Министерството на туризма“. Това каза зам.-министърът след представянето от общинското ръководство на приоритетите в концепцията за туризъм и винарските изби в града, Винарово, Могилово и Средно градище – партньори на местната власт в съвместните инициативи.

Проф. Модева се запозна с отглеждането на лозя, производството на сортове и вино и с обектите за културен туризъм. По думите й „посоката, по която се работи тук е вярна, модерна, перспективна и чужденците трябва задължително да научат за долината на виното и нейните фестивали“. Обсъдени бяха необходимостта от засилена и по-фокусирана реклама, утвърждаване на общата визия на дестинацията и участието й в българския туристически продукт. Двете страни изготвиха план за общи действия до края на годината, който цели промотирането на Чирпанския край.

Информация на Община Чирпан

сн.03-М
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн