Радостин Танев: ГЕРБ идва отново в името на сигурността и предвидимостта в България

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P14404092GERB registracia na listata v RIK - 28_08_2922С предварително обявения час – 11.11 ч., символ на водещото място на ГЕРБ на политическата сцена в България вече второ десетилетие, партията регистрира днес в РИК-Стара Загора листата си с 22-ма кандидати за народни представители в насрочените за 2 октомври избори за Народно събрание. Документите входираха областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев и областният административен секретар Кремена Мандаджиева.

“Цялото общество усеща, че повече отвсякога ние имаме нужда в момента от сигурност, предвидимост и от конкретни действия – каза Радостин Танев пред медиите веднага след регистрацията. – Знаете, че ние не сме от тези, които ще даваме грандиозни розови обещания, които ще се случат някога във времето. Нашата листа е съставена от хора, за които е важен малкият град, малкият човек и всеки един проблем. В листата ни има хора с много опит, с много младежки хъс и желание за работа; хора, които знаят какво означава държавен и общински бюджет, какви са актуалните теми и проблеми на обществото; хора, на които им пука за нашия регион и ще се борят срещу прословутото решение на бившето правителство да бъдат уволнени 12 000 човека до 2026 година от “Мини Марица-изток” – нешо, които ще бъде пагубно за нашия регион. Тези хора тук са наясно с това. Те са отговорни пред своите избиратели. Не са само “умни и красиви”, а знаят как да взимат решения и да стоят зад тях. Задачата, която си поставяме, е да бъдем както винаги близко до хората, да не се отделяме от центъра на Стара Загора, стъпвайки на жълтите павета, а напротив – да държим хората и проблемите на Стара Загора близко до държавата” И допълни: “Да пожелаем успех на всички останали колеги и да имаме една нормална кампания, след края на която ще трябва да се виждаме отново по улиците в Стара Загора. Надявам се хората да припознаят нашите приоритети като свои и по този начин възможно повече хора да гласуват за нас, за една спокойна държава”.

Водач на листата отново е бившият министър на образованието Красимир Вълчев. Втори е Маноил Манев, който в предишните мандати са доказа като един от най-активните оратори от парламентарната трибуна. Трета е досегашната народна представителка Илиана Жекова, четвърти – Мартин Паскалев, зам.-председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Стара Загора.

Листата на ГЕРБ е добре балансирана, увери Радостин Танев. Сред първите в нея са представители на всяка една от 11-те общини в Старозагорска област. Младите хора в листата са много, сред тях са шест жени, както и представители на Младежи ГЕРБ, на Предприемачи ГЕРБ. Областният координатор на Жени ГЕРБ също е в листата. “Имаме представители на бизнеса, на лекарското съсловие, на образованието. Хората в нея са експерти, отговори към това, което правят. “За нас не е важно кой на кое място е. Цялата листа е един отбор. Винаги сме били такъв и ще продължаваме да бъдем такъв. По-сплотена организация ние не сме имали, което е важно за нас и за всички наши избиратели” – заяви категорично областният координатор на ГЕРБ.

На подаването на листата за регистрация присъстваха кандидатите за народни представители: Маноил Манев, Илиана Жекова, арх. Мартин Паскалев, Александър Кьосев, Зорница Георгиева, Светозар Ялъмов, д-р Мехмед Мехмедов, Тодор Тодоров, д-р Емил Енчев, Димитър Пандазиев, д-р Надя Трендафилова, Емил Трифонов и Радослав Георгиев.

Визитки на кандидатите за народни представители на Коалиция ГЕРБ-СДС от 27-и МИР – Стара Загора:

1. Красимир Георгиев Вълчев е завършил „Финанси” в Икономически университет – Варна. Министър на образованието и науката по време на 44-ото Народно събрание. В периода 2002 – 2009 г. работи на различни длъжности в Министерството на финансите. От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката. Народен представител в 46-ото и 47-мото Народно събрание на Република България.

2. Маноил Минчев Манев е докторант по „Национална сигурност“ в Академия на МВР, Магистър по история Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, бакалавър по национална сигурност от Академия на МВР. 13 години е бил служител в Криминална полиция в МВР. Създател е и директор на Частен професионален колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ – Стара Загора. Бил е и заместник областен управител на област Стара Загора. Народен представител в 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-мото Народно събрание на Република България.

3. Илиана Петкова Жекова е магистър по „Социални дейности“ и по „Психология“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Била е социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък, след това директор на дирекция „Бюро по труда“ – Казанлък към Агенция по заетостта. Народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-мото Народно събрание на Република България. В последния парламент е била член на Комисията по труда, социалната и демографската политика и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

4. Арх. Мартин Паскалев Паскалев е завършил специалност „Архитектура“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София. Работи като архитект-проектант. Общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2019 – 2023 г. в ОбС – Стара Загора. Председател на Постоянна комисия по териториално и селищно развитие и транспорт.

5. Методи Михайлов Марков е магистър по специалност „Педагогика“ и „Публична администрация“ от Академията на МВР. Работил е в Националната служба за сигурност. Бил е началник на звено „Инспекторат“ в Община Стара Загора и два мандата заместник-кмет на Община Мъглиж. Кметски наместник е на село Шаново за мандат (2019 – 2023 г.). Председател е на Стрелкови клуб „Ронин“ – Стара Загора, Многократен държавен шампион е по динамична стрелба в различните категории оръжия.

6. Иван Станчев Станчев е завършил специалност „Изчислителна техника“ във ВМЕИ – Варна и „Финанси“ в УНСС – София. Заемал е различни ръководни длъжности в частния сектор. Председател е на Общинския съвет на Чирпан и общински ръководител на ГЕРБ в Чирпан.

7. Александър Красимиров Кьосев е завършил специалност „Политически науки с международни отношения“ в Университет за национално и световно стопанство – София. Бивш зам.-председател на Студентска асоциация за изследване на международните отношения. Работи в Telus International като специалист по анализиране и модериране на съдържание в социални мрежи.

8. Зорница Петкова Георгиева е завършила СОУ „Гео Милев“ в Раднево. Занимавала се е с частен бизнес. Кмет е на село Ковачево за мандат (2019 – 2023 г.).

9. Светозар Тодоров Ялъмов е завършил специалност „Публична администрация“ в Технически университет – Габрово. Работи в сферата на строителния бизнес.

10. Анастасия Христова Гидикова е магистър по „Маркетинг и мениджмънт“. Завършила е Академия за управление „Серго Орджаникидзе“, Москва със специалност „Икономика и управление на производството“, Стопанска академия “Проф. Д. Ценов”, Свищов с квалификация „Здравен мениджмънт“ и Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност „Учител по икономика“. Докторант и хоноруван преподавател в Стопански факултет на „Тракийски университет“ в Стара Загора. Има дълъг управленски и административен опит в различни сфери на стопанския живот, общинската и държавна администрация. Вещо лице за изготвяне на икономически и счетоводни експертизи към Окръжен съд – Стара Загора. Общественик и пряк участник в инициативи в полза на обществото, хората и децата в нужда. Регионален председател за Южна България към една от най-големите международни благотворителни организации.

11. Мехмед Алиев Мехмедов е лекар. Завършил е Висшия медицински институт в Стара Загора (днес Медицински факултет на Тракийски университет). Има специализации по обща и трудова медицина. Към момента работи в Център за спешна медицинска помощ – филиал Казанлък.

12. Тихомир Грудев Динев е ветеринарен лекар. Завършил е Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет в Стара Загора и семестриално специалност „Агрономство“. Има богат професионален опит в различни животновъдни ферми. Бил е кмет на село Княжевско за мандат (2007 – 2011 г.). Към момента работи в най голямата кравеферма в България.

13. Тодор Димитров Тодоров е минен инженер. Бакалавърската си степен завършва в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София. Работи в минно-енергийния комплекс „Марица изток“.

14. Донка Ганчева Христова има бакалавърска степен по специалност „Стопанско управление“ и магистърска степен по специалност „Управление на проекти“ от Технически университет – Габрово. Работила е в различни сфери на частния бизнес. Към момента се занимава с търговия.

15. Емил Тихомиров Енчев е завършил специалност „Медицина“ в Тракийски университет – Стара Загора. Асистент е по хирургия към катедра „Хирургични болести и Анестезиология” при Медицински факултет на Тракийски университет.

16. Десислава Пламенова Тинева е завършила бакалавърска степен по специалност „Макроикономика“ и магистърска степен по специалност „Публична администрация“ във Великотърновския университет. До края на 2018 г. работи като младши експерт „Програми и проекти“ в Община Казанлък, а към момента е младши експерт „Обществени поръчки“.

17. Димитър Христов Пандазиев е завършил СПТУ по машиностроене със специалност „Оператор на металорежещи машини“. Кмет е на село Богомилово, община Стара Загора за мандат (2019 – 2023 г.).

18. Стоян Крумов Чачкаров е електроинженер. Завършил е Технически университет – Габрово. Има множество квалификации в различни учебни центрове и богат професионален опит в сферата на производството. Към момента е оператор на подстанция и мониторинг в частно дружество.

19. Надя Трендафилова Карбанова е магистър по „Медицина“ от Тракийски университет – Стара Загора, бакалавър по специалност „Обща психология“ от Югозападен университет – Благоевград, магистър по „Здравен мениджмънт“ от Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, семестриално е завършила степен магистър по специалност „Политическа психология“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Работила е като офис мениджър, лекар ординатор в Инфекциозно отделение в Стара Загора, директор на Дом за пълнолетни лица с физически увреждания. Към момента е управител на Социална услуга „Асистентска подкрепа“ в Стара Загора. Председател е на Дружеството на психолозите в България – клон Стара Загора, хоноруван преподавател в катедра „Социални дейности“ в Тракийски университет, обучител на служители в социалната сфера.

20. Теньо Динев Тенев е завършил специалност „Зооинженерство“ в Тракийски университет в Стара Загора. От 2010 г. към момента е бил кмет на кметство и кметски наместник на село Малко Кадиево, община Стара Загора.

21. Емил Любославов Трифонов е магистър-електроинженер от Технически университет – Габрово. Към момента работи в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Член е на МГЕРБ – Стара Загора.

22. Радослав Пламенов Георгиев е завършил бакалавърска степен в Националната спортна академия със специалност „Спортен мениджмънт“. Той е един от най-добрите състезатели на националния отбор по класическа борба, категория 130 кг. Многократен носител на престижни републикански и международни награди. През 2022 г. е удостоен със званието „Почетен гражданин на Мъглиж“.

P1440408P1440410P1440414IMG_20220828_133331
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн