Зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева ще се срещне с турски туроператори в Чирпан

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Те посещават България по покана на кмета Ивайло Крачолов

Момент от Международния туристически и икономически форум в Чирпан, юни 2022

Момент от Международния туристически и икономически форум в Чирпан, юни 2022

Зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева ще се срещне с турски туроператори в Чирпан в неделя, 28 август. Туроператорите, организирани от турската Бизнес палата, са на посещение в общината по покана на кмета Ивайло Крачолов.

Визитата им е в резултат от проведения втори Международен туристически и икономически форум, организиран в партньорство с РАО „Тракия“ и ТПП-Стара Загора. На форума Община Чирпан показа атрактивно своите възможности за туризъм и интегрирани продукти на региона, станал известен като най-новата винена дестинация на България. Това привлече вниманието и на гостите от Турция, които днес се връщат с представители на бизнеса от градовете Одрин, Чорлу и Текирдаг за винени турове, опознаване на традициите в отглеждането на лозя, производството на вино, антично наследство, обекти за културен туризъм, вкусна местна кухня и др.

На срещата в Чирпан чуждите туроператори ще се запознаят с концепцията за винен туризъм на България, презентирана от Министерството на туризма.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн