Осъдиха водач на 1 година затвор за шофиране без правоспособност и неподчинение на полицейски разпореждания

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

VolanПо обвинителен акт на Районна прокуратура–Стара Загора е осъден Б.П., на 26 г. Той е признат за виновен за това, че на 24.05.2021 г. в гр. Казанлък и в с. Дунавци, общ. Казанлък, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство, е извършил същото деяние – престъпление по чл.343в ал.2 вр. чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Б.П. е осъден и за това, че на същата дата и място, на два пъти, противозаконно пречил на орган на властта – четирима служители при РУ-Казанлък да изпълнят задълженията си – да му извършат проверка като водач на моторно превозно средство – престъпление по чл.270, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК.

Районен съд – Казанлък е наложил на Б.П. наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Б.П. бил многократно наказван за нарушения по пътищата и поради тази причина загубил придобитата правоспособност като водач на моторно превозно средство.

На 24.05.2021 г. около 15.10 ч. в Казанлък той управлявал личния си автомобил. Полицейските служители предприели действия по спиране и проверка на колата. Водачът не се подчинил. Той предприел неправилно движение с автомобила си – „дрифтене“, не пропуснал преминаващите по пешеходната пътека хора и създал предпоставки за възникване на пътнотранспортно произшествие. След това Б.П. продължил да кара с превишена скорост за населеното място. Въпреки че бил следван непрекъснато от патрулния автомобил, той се включил с висока скорост в движените по първокласен път I-6 в посока към гр. Павел баня. Б.П. предприел рисково изпреварване, което създало предпоставки за възникване на катастрофа.

Б.П. е осъждан. Горепосочените престъпления са извършени в изпитателния срок на предходно осъждане, поради което следва да изтърпи отделно и наказание от три месеца лишаване от свобода. Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн