„Неразказани истории по правите улици“ отново през почивните дни в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

34455На 27 и 28 август от 9.30 часа ще се проведат традиционните безплатни градски турове от поредицата „Неразказани истории по правите улици“. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристическият информационен център в Стара Загора.

Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще поведе участниците на една вълнуваща разходка по една от най-значимите улици за града – бул. „Митрополит Методий Кусев“. Ще бъдат разказани и видяни някои от скритите кътчета на улицата, потапяйки в необятните истории на нашите прадеди. Посетителите ще имат възможност да разберат как се е променяла във времето улицата, какви хора са живели там и как ул. „Митрополит Методий Кусев“ се е превърнала в свидетел на изминалото време по правите улици.

Местата в групите са ограничени до 20 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 28 август минимумът за група е 8 човека, при по-малко записани турът няма да се състои.

Всички желаещи да се включат в приключението трябва да се запишат предварително. Това може да стане на място в Туристическия информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98 или на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_DK1bjDrJIzqRkGhnd80pwUvLP205NeNHDaOLDFieuG6zyw/viewform?usp=pp_url

Инициативата на Община Стара Загора и Туристическия информационен център под надслов „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионалния исторически музей и Регионалната библиотека „Захарий Княжески“.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн