Министърът на енергетиката Росен Христов: “Мини Марица-изток” има огромен потенциал, който трябва да се развива”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

снимка 1снимка 2“Комплексът “Марица-изток” трябва да се развива – като гаранция за стабилността в района и енергийната система на страната”, заяви министърът на енергетиката г-н Росен Христов при посещението си днес в рудник “Трояново-север”. “Тук има сериозен потенциал за развитие на нови производства, които да осигурят заетост и просперитет”.

В “Мини Марица-изток” министър Христов провери възможностите за осигуряване на необходимите количества въглища за производството на електроенергия, което е ключово за енергийната сигурност през предстоящия есенно-зимен сезон. Икономическите резултати на дружеството са добри, то работи на печалба, отчете ръководството на компанията пред министъра.

Росен Христов посети рудник “Трояново-север”, където присъства на откриването на юбилейна плоча и ретроспективна изложба по случай 60-годишнината на втория източномаришки рудник. Той поздрави управителя на рудник “Трояново-север” инж. Стойко Башалов и честити празника на миньорите.

Инж. Илза Чинкова благодари на всички настоящи и бивши миньори за труда и постигнатите резултати през годините. В своето приветствие тя подчерта удовлетворението си от добрата екипна работа и пожела на всички здраве и успехи. “За първите шест месеца на тази година добитите въглища са над 17 млн. тона. Ако запазим този темп на работа, очакваме рекорден за 70-годишната история на дружеството добив от 35 млн. тона въглища” – обясни г-жа Чинкова на министъра на енергетиката.

снимка 3
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн