Безплатен градски тур „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи“ отново под липите

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

tur (5)_page-0001На 20 август, събота, от 9:30 часа ще се проведе поредната вълнуваща обиколка от инициативата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“. Темата на маршрута е „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи“. Разказът на Мария Камишева, уредник „Антична археология“ в Регионалния исторически музей – Стара Загора, ще ни върне назад във времето на прехода между Класическата римска епоха и Късната античност. Любителите на историята ще се запознаят с интересни факти за създаването и устройството на град Августа Траяна, както и с важните промени, които настъпват в живота на хората.

От IV до VI век, Варварските нашествия, възходът на новата християнска религия и произходът на името „Берое“ са част от интригуващите теми, които ще бъдат засегнати по време на разходката до археологически обекти, свидетели за събитията от тази знакова историческа епоха.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристическия информационен център под надслов „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионалния исторически музей и Регионална библиотека “Захарий Княжески”.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн