Задържаха обвиняем за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.В., на 48 г. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл.296, ал.4, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу В.В. досъдебно производство е установено, че по гражданско дело Районен съд – Стара Загора е издал заповед за защита от домашно насилие, съгласно която В.В. трябвало да се въздържа от домашно насилие спрямо пострадалата (бивша негова съпруга). Наложена му е била забрана да приближава жената на домашния и служебния й адрес. На 25.07.2022 г. и на 26.07.2022 г. В.В. не изпълнил заповедта, като отишъл до дома на пострадалата, активно търсел контакт с нея, причаквал я във входа на жилищната кооперация. Поради тези действия на В.В. били сигнализирани органите на полицията и той бил задържан.

Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан В.В., се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.

В.В. е криминално проявен и двукратно осъждан за същите по вид престъпления. Въпреки наложените наказания той продължавал да не изпълнява издадената Заповед за защита от домашно насилие.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че В.В. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо В.В. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

gerb

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн