Пожарникари и доброволци се борят с огнена стихия в старозагорското село Пъстрово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Pystrovo2pystrovoВодоноска с голям капацитет е изпратила Община Стара Загора в подкрепа на огнеборците, които се опитват да овладеят лумнал пожар в село Пъстрово. Съдействие е оказано и за осигуряване на над 20 доброволци, които да подпомогнат гасенето на пламъците. Това съобщи кметът Живко Тодоров. „На място са секретарят на Общинска администрация Делян Иванов и ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Те ще координират действията на терен. Надяваме се, че усилията на огнеборците и доброволците ще успеят, за да бъде стихията овладяна възможно най-скоро“, каза още кметът на Стара Загора.

От думите на Тодоров стана ясно, че пострадали хора за щастие няма. Евакуирана е възрастна жена, близките й са вече уведомени, останалите вили са били необитаеми към момента. „Община Стара Загора ще направи всичко необходимо за запазването на здравето и живота на хората. Имаме готовност за временно настаняване. Има опасност за близките горски масиви също. Вятърът е сериозен и допълнително засилва огъня“, уточни още Живко Тодоров.

По първоначални данни, съобщени по-рано днес от кмета на населеното място Веселин Велев, пожарът е тръгнал от суха трева и е засегнал югозападната част на селото.

Община Стара Загора изказва благодарност към екипите на пожарната, доброволците и горските служители, които дават всичко от себе си в този тежък за село Пъстрово момент.

pystrovo1
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн