За втора поредна година Фондация „Академия Роза“ организира Лятна музикална академия в град Шипка

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Творчески директор е именитият диригент Максим Ешкенази

Photo_2 (1)Photo_3От 7-ми до 16-ти август 2022 г. млади момчета и момичета от България, Германия, Македония, Русия и Украйна, възпитаници на музикални училища, под диригентството на Максим Ешкенази, ще репетират една седмица избрани творби от различни епохи, напътствани от именити музиканти и педагози от Щатскапел-Берлин, Софийската и Варненската филхармония.

Избраните лауреати за 2022 година свирят на: кларинет, обой, фагот, флейта, валдхорна, цигулка, виола, виолончело и контрабас. Съвместната им работа ще завърши с два концерта пред публика на открито.

Концертите са напълно безплатни за посетители и ще се състоят на 15 август на централния площад в град Шипка от 20:00 ч. и на 16 август в Казанлък, парк „Розариум”, от 20:00 ч.

Програмата:

Волфганг Амадеус Моцарт – Симфония № 40;
Едвард Григ – Сюита за струнни инструменти “Холберг” – 3 части;
Рихард Щраус – Серенада за духови инструменти, op. 7.

Организатор на Лятната музикална академия е Фондация „Академия Роза” (www.academiaroza.com), създадена от Пламен Николов – генерален директор на дестилерии за етерични масла „Есетере България” и „Тера Роза”. Средствата във фондацията са осигурени от „Есетере”, doTERRA Healing Hands Foundation, САЩ и от частни дарения.

Мисията на „Академия Роза” е да даде шанс за изява пред публика на млади музиканти от страната и чужбина, да направи класическата музика достъпна за хората в по-малките градове и да поощри развитието на културния туризъм в Шипка и Казанлък.

Покана от Фондация Академия РозаPhoto_Academia
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн