Три политически сили спорят за две зам.-председателски места в РИК – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1573 (Large)IMG_1563 (Large)В Областната администрация днес се проведоха консултации за определяне състава на РИК – Стара Загора за изборите за 48-мо Народно събрание, които ще са на 2 октомври.

В консултациите, ръководени от областния управител Иван Чолаков, участваха упълномощени представители на седемте партии, представени в предишното, 47-мо Народно събрание – ПП „Продължаваме промяната“, коалиция „ГЕРБ-СДС“, ПП ДПС, ПП „Има такъв народ“, коалиция „БСП за България“, коалиция „Демократична България – Обединение“ и ПП „Възраждане“.

От ПП „Продължаваме промяната“ предложиха за председател на РИК Кристиан Баджаков, който е юрист по професия и е член на Адвокатската колегия – Стара Загора.

Предложението за секретар на РИК също беше само едно – Междну Халид от ДПС.

За зам.-председател обаче постъпиха три предложения. От ГЕРБ-СДС – Теодора Крумова, от коалиция „БСП за България“ – Снежана Станкова, от ИТН – Златина Йовчева.

Областният управител заяви, че тъй като предложенията за зам.-председатели са три, а в РИК – Стара Загора зам.-председателите са само двама, решението кой да бъде зам.-председател ще трябва да се вземе от Централната избирателна комисия.

РИК – Стара Загора включва 17 души, от тях един председател, двама зам.-председатели и един секретар.

В края на консултациите г-н Чолаков благодари на участниците в тях за добрия тон и заяви, че той и екипът на Областна администрация ще направят всичко възможно за осигуряването на честни, прозрачни и спокойни парламентарни избори.

Протоколът от консултациите за избор на състава на РИК – Стара Загора бе подписан с особено мнение от коалиция „БСП за България“ и от ИТН.

IMG_1560 (Large)IMG_1558 (Large)
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн