Десетото издание на Фестивала на виното и културното наследство “Августиада” ще се проведе от 23 до 25 септември

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Фестивалът на виното и културното наследство Августиада търси своята царица

Avgustiada-2022Десетото издание на Фестивала на виното и културното наследство “Августиада” ще се проведе от 23 до 25 септември 2022 г. Мястото отново е част от пространството на Античната улица в центъра на Стара Загора.

Десетото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада ще се проведе от 23 до 25 септември 2022 г. Мястото отново е част от пространството на Античната улица в центъра на Стара Загора. Организатори са Търговско-промишлена палата – Стара Загора, компания OINORAMA wine consulting & business solutions и Община Стара Загора.

Изложението и съпътстващата фестивална програма събират най-добрите изби на България, а традиционно интересни и нови кулинарни продукти също правят своята премиера на Августиада. Всяка година международното участие се засилва с традиционно участие на винарски изби от Балканските страни.

Един от акцентите и през тази година ще бъде изборът на Царица на Августиада 2022.

Организаторите отправят покана за участие в кастинга, за избор на лицето на юбилейното издание. Те се обръщат към всяка от потенциалните кандидатски за короната с думите: „Ако си харизматично и очарователно момиче на възраст над 17 години, ние търсим точно теб! Запиши се в Конкурса и стани Царица на Августиада 2022!“.

Записването за конкурса става най-късно до 15 септември 2022 г. За да се включи в него всяка от кандидатките трябва да изпрати кратка информация за себе си, която съдържа: трите имена, възраст и ръст, телефонен номер за връзка, две снимки в цял ръст и една портретна снимка.

Информацията може да се изпрати по електронна поща на адрес office@fund-sz.org или да бъде оставена в офиса на Обществен дарителски фонд Стара Загора, който е партньор при провеждането на събитието. Офисът се намира на ул. „Граф Игнатиев“ 14, телефон за връзка 0884 842 933 (в работни дни от 10:00 до 17:00 часа).

Предварителният кастинг ще се проведе на 17 септември 2022 г. от 12:00 часа в Мол GALLERIA.

Всички участнички в конкурса ще получат атрактивни подаръци. Царица Августиада и нейните две подгласнички ще получат също и парични и предметни награди.

Царица на Августиада 2020 г. Жанита Христова и нейната подгласничка Пресияна Дончева участваха в заснемането на промоционалния клип на Bulgarian Winemaking & Export Association за Китай, Япония и Южна Корея.

Конкурсът ще се проведе на 23 септември 2022 г. от 20:30 ч. на открита сцена на Античната улица на римския град Августа Траяна.

„Запиши се за конкурса и стани Царица и посланик на Фестивала!“ – призовават организаторите му.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн