Стартира подаването на творби за Националния конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“

STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Nikolai Liliev 2От 1 август стартира подаването на творби, които да участват в Националния конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“. Целта му е да подпомага и популяризира поетичното творчество на автори над 18 години. Съревнованието на майсторите на перото се организира от Община Стара Загора, Дружество на писателите – Стара Загора, Фондация „Космос – Димитър Брацов”, Регионална библиотека „Захарий Княжески”. То се провежда всяка година с подкрепата на Народно читалище „Николай Лилиев“ –2005” – Стара Загора и Народно читалище „Даскал Петър Иванов – 1988” – Стара Загора. В състава на конкурсното жури влизат утвърдени имена от съвременния литературен живот. Медийни партньори на конкурса са списание „Птици в нощта” и вестник „Литературен глас”.

Срокът за участие е до 10 септември. Обявяването на наградените творби ще даде начало на Есенните литературни дни в Стара Загора. Те ще завършват с отчитането и церемонията на друг обичан и уважаван форум – Национален конкурс за млади поети „Веселин Ханчев“. Награждаването на младите поети в 39-ото му издание ще се състои на 28 октомври.

Условия за участие:

Конкурсът е анонимен, на свободна тема.
Възраст на участниците: автори, навършили 18 години.
Участие могат да вземат автори с творби, непубликувани под каквато и да е форма към крайната дата на кандидатстване.
Всеки автор изпраща имейл, съдържащ до 3 (три) поетични произведения на електронен адрес: n-liliev@abv.bg в срок до 10 септември 2022 г.
Писмата (имейлите) трябва да съдържат заглавие, относно – „За конкурса” и два прикачени файла:
* единият – с трите стихотворения заедно
* другият – с личните данни на участника (три имена, дата, месец и година на раждане, пощенски адрес, телефон).

Предоставените лични данни служат само за целите на конкурса, за идентифициране и награждаване на победителите.

В конкурса не могат да участват: членове на конкурсното жури, организатори на конкурса, носители на първа награда от предишните издания.

Отчитането на резултатите от конкурса е на 1 октомври – Ден на българската поезия. Церемонията по награждаването е част от Есенни литературни Стара Загора 2022 г.

Изпращайки творбите си, авторите се съгласяват имената и творбите им да бъдат публикувани в социалните мрежи, печатни и електронни медии в публикации, свързани с конкурса.

Наградите са парични.
Първа награда – Награда на Кмета на Община Стара Загора
Втора награда – Награда на Фондация „Космос – Димитър Брацов”
Трета награда – Народно читалище „Николай Лилиев – 2005”

По преценка на журито се връчват и поощрения от Дружество на писателите – Стара Загора и Народно читалище „Даскал Петър Иванов – 1988”.
Всички лауреати от конкурса получават Почетна грамота.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн