Обвиниха държавна служителка за поискан подкуп за издаване на документ

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKСъобщение от Апелативна прокуратура – Пловдив:

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема Д.К., на 59 г., за това, че на 25.07.2022 г. в Стара Загора като длъжностно лице в държавно учреждение е поискала дар – парична сума, за да извърши престъпление по служба, а именно – издаване на официални удостоверителни документи и извършване на справки в национална база – престъпление по чл. 301, ал.1 от Наказателния кодекс.

Извършват се действия по разследването по досъдебното производство – разпити на свидетели и др.

Спрямо обвиняемата Д.К. е взета марка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева.

Съобщение от ОДМВР – Стара Загора:

Задържана е 59-годишна жена, служител в държавно учреждение, в момент на получаване на подкуп

27 юли 2022

Активните действия за борба с корупцията на полицията и прокуратурата продължават

На 25.07.2022 г. в Стара Загора от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ е проведена специализирана полицейска операция по линия „Противодействие на корупцията“, при която в момент на искане и получаване, в качеството й на длъжностно лице, на парична сума, която не й се следва, за да извърши действия по служба е задържана 59-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство по чл.301, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК. Жената е била задържана за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн