Задържаха 20-годишен за грабеж на пари пред жилище в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем С.Т., на 20 г., за това, че на 23.07.2022 г. в Казанлък е отнел чужди движими вещи – портмоне и пари – 100 лева и 100 британски лири, от владението на 48-годишен мъж с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК.

На 23.07.2022 г. около 2 часа след полунощ пострадалият се прибирал в дома си в Казанлък. Пред входа С.Т.го нападнал в гръб, като го блъснал с ръце. В резултат на това 48-годишният мъж паднал на земята и изпуснал портфейла си, телефона и ключовете. С.Т. грабнал портмонето от земята и избягал в неизвестна посока.

С.Т. е осъждан и за други престъпления против собствеността – кражба и грабеж, които е извършил като непълнолетен. За това му е било наложено наказание в размер на една година и шест месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, което е изтърпял през август 2021 г.

С.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои изготвяне на искане до Районен съд – Казанлък за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн