Август под липите – арт, кулинария, музика, танци

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

plakat-august 2022Културният афиш на Община Стара Загора за август е наситен с изложби, музика и градски турове. Месецът започва с живописна Юбилейна изложба на Тодор Ковачев. Експозицията ще бъде представена в изложбена зала „Байер“ от 18.00 часа. На 3-ти август в Художествената галерия, от 18.00 часа, ще бъде открита изложба, посветена на 90 години от рождението на художника Иван Кирков (1932-2010).

Август радва децата и с Летни ателиета в регионалната библиотека и историческия музей. 11-ият ден на месеца е запазен за първия фестивал на комедията „Comedy festival Stara Zagora“. Събитието, което ще донесе безброй усмивки и емоции, ще започне от 21.00 часа в Културен център „Стара Загора“. Кулинарна работилница Evia`s kitchen ще очаква любители на здравословните и бързи рецепти на 13-и август, от 10.00 часа на Кестеновата алея в парк „Пети октомври“. „Дон Домат – царят на зеленчуците“ ще честват също в събота – 13 август, от 10.30 часа, в старозагорското село Горно Ботево.

На 19 август, площада пред Община Стара Загора ще даде сцена отново за „Училище по танци“. Латино фиестата е с начален час 19.30 часа.

От 20 до 26 август ще се проведе Шести международен арт симпозиум „Безгранично изкуство“.

Краят на месеца е запазен за XVI Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн