“Региоком България” набира служители с немски език за новия си офис в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P1440373P1440374Опериращата на българския пазар немска IT-фирма “Региоком” ГмбХ открива свой офис в Стара Загора и набира за него немскоговорящи служители. Това стана ясно на срещата на ръководители на фирмата с журналисти в Община Стара Загора.

“Благодаря на “Региоком България” и нейния управител г-жа Яна Людериц (трета отляво на снимките) за това, че инвестира в Стара Загора и открива добре платени работни места – каза кметът на общината Живко Тодоров. – За нас това е важно, защото привлича и задържа в града ни млади, квалифицирани хора от целия регион, които ще живеят и създават семейства тук.”

Мениджър на офиса в Стара Загора е Ясен Куманов (вляво на снимките). Росица Николова (втора отляво) е мениджър по маркетинг и рекрутинг политики (подбор на персонал). Офисът на “Региоком” се намира в “Сити център” на ул. “Ал. Батенберг” (в сградата с “Билла”).

“Изключително благодаря за сърдечното отношение, което получаваме във вашия град. Успяхме да се срещнем с много хора, които ни подкрепят и имат интерес. Фирмата ни е в страната от 10 години. Щастливи сме, че над 1300 български служители са получили професионално развитие при нас”, сподели Яна Людериц

“Региоком” с централа в Магдебург, Германия от 1996, е в България от 2006 г. Има над 1300 служители у нас в София, Варна (централен офис), Бургас, Русе и Велико Търново. Сега създава старозагорския си офис, който ще бъде последван и от офис в Добрич. Фирмата има над 6000 служители на повече 20 локации в Германия, Австрия, България, Турция и Аржентина и е един от водещите доставчици на услуги в Европа в сферата на Customer Service, BPO и IT. Основната дейност на regiocom е свързана с професионалното обслужване на клиенти за водещи концерни в телекомуникационния, енергийния и транспортния сектор. В IT направлението си разработва софтуер в областта на енергетиката.

Офисът в “Сити център” е оборудван за 50-58 човека на първо време, сподели мениджърът му Ясен Куманов. Екипът ще се увеличава докъм 100 работни места. Вчера е преминал първият Ден на отворените врати, по време на който са дошли първите 15-20 кандидати за работа в regiocom. Скоро ще има и втори Ден на отворените врати. От 1 август офисът ще е с постоянно присъствие на служители в него.

Кандидатите за работа в regiocom трябва да владеят немски език на ниво езикова гимназия. Не е необходимо да имат предварителен опит в сферата на обслужване на клиенти. Няма възрастови ограничения. Кандидатите ще преминат три седмици теоретично обучение, след което и 2-3 седмици поетапно въвеждане в работата. Фирмата обещава изключително добро възнаграждение и добри възможности за кариерно развитие – ръководители на екипи, отговорници за качеството, обучаващи и други позиции за развитие. Платеният отпуск е 24 работни дни, има програма за развитие на таланти. Предлага се и опцията за работа от дома (хоумофис) след добро навлизане в работата.

Първата група от одобрените след интервю ще започне обучение на 8 август, втората – на 1 септември, а третата – на 3 октомври. Почти всеки месец ще се обучава нова група.

В срещата се включиха още началникът на отдел “Инвестиции” на Община Стара Загора Росица Райкова, представители на компанията, както и Радостин Танев, който преди няколко години стартира съвместна инициатива с местната администрация за привличане на ИТ сектора в града.

Сити Център. Снимка Гугъл карти

Сити Център. Снимка Гугъл карти


1658404531106
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн