Лятна премиера в Държавен куклен театър Стара Загора – 20 юли 2022 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Kuklen teatarНа 20 юли от 19:30 часа ще се състои премиерата на новата продукция за възрастни на Държавен куклен театър Стара Загора – „Самотата в съвременния човек/свят“, ко-продукция с Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен.

През юни 2021 година на сцената на старозагорския куклен театър се проведе първият по рода си театрален уъркшоп, организиран от АКТ-УНИМА, България. Темата бе „Самотата в съвременния човек/свят“ и имаше за отправна точка поезията на Цветелина Вътева и Антония Антонова. Целта беше изследването на самотата като феномен в живота на съвременния човек/свят. Принципът на работа в лабораторията бе с акцент да бъдат провокирани всички творци, за да може всеки да мине през своята визия за самотата. А целта бе всички участници – сценографи, актьори, приложни художници, осветители и др., да разширят творческия си инструментариум, да надскочат зоната си на комфорт. Тъй като резултатът беше толкова значим и вълнуващ, решихме че животът и показът на тази лаборатория трябва да продължи, като продуцираме спектакъл. Това решение даде старта на колаборацията между Държавен куклен театър Стара Загора и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ Плевен.

На 20 юли в 19.30 часа публиката ще види готовия, завършен театрален продукт. Режисьор на “Самотата в съвременния човек/свят” е Веселка Кунчева, сценограф – Мариета Голомехова, композитор – Милен Апостолов. Това е едно категорично трио, с категорични награди. Екипът е почти абониран да получава престижни национални награди през последните години. За нас това е истинско предизвикателство за работа, но и голямо удовлетворение от постигнатите резултати.

„САМОТАТА В СЪВРЕМЕННИЯ ЧОВЕК/СВЯТ“
по текстове на Антония Антонова и Цветелина Вътева
драматизация и режисура Веселка Кунчева
текст на песните Веселка Кунчева
сценография Мариета Голомехова
асистент-сценографи: Ваня Плачкова, Елица Маринова, Сияна Пейчинова и Ясмин Манделли
музика Милен Апостолов
вокали на песните: Полина Христова. и Цвети Пеняшки
участват: Анна-Валерия Гостанян, Валентин Василев, Деница Дончева, Елица Матева, Ива Николова, Иван-Александър Дойчев, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Любомир Желев, Маргарита Костова, Марияна Петрова

Повече информация можете да намерите на www.pierrot-bg.com и на страницата във Facebook – Куклен театър – Стара Загора.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн