Стара Загора отбелязва 185 години от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Vasil Levski 1На 18 юли се навършват 185 г. от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски. Община Стара Загора и Втора Тунджанска механизирана бригада организират тържествен общоградски ритуал с поднасяне на венци и цветя пред паметника на героя от 9.30 ч. Водещ на събитието ще бъде актьорът Ивелин Керанов. Панихида пред паметника, отслужена от старозагорското свещеничество ще даде началото на честването.

По повод годишнината, Музеен обект “Хилендарски метох” ще бъде отворен за безплатно посещение на 18 юли, от 10:00 до 18:00 часа.

По традиция в Стара Загора 19 юли се отбелязва като Ден на възпоменание на жертвите – православни християни, загинали при опожаряването на града и Старозагорското клане през 1877 г.

В 17.00 ч. ще се състои Вечерна служба в енорийски храм „Света Троица”. От 17.30 ч. ще тръгне Литийно шествие от храма до Мавзолей–костница „19 юлий 1877”, където в 18. 00 часа свещеници от храм „Света Троица“ ще отслужат Заупокойна молитва в памет на загиналите при опожаряването на града старозагорци през лятото на 1877 г.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн