Ограничава се движението по част от ул. „Августа Траяна“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

6786364Въвежда се временно ограничение на движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка, във връзка със строително-монтажните работи по проект „Реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа на гр. Стара Загора – северна част“, изпълняван от местното ВиК дружество.

Във връзка с осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на дейностите – по ул. „Августа Траяна“, в участъка от ул. „Хаджи Димитър Асенов“ до бул. „Руски“, от 11 юли до 31 август 2022 г., се преустановява и движението на обществения транспорт. Тролейбусна линия № 2 и автобусни линии № 15 и № 23 ще се движат по обходен маршрут, както следва:

По направление от стадион „Берое“: ул. Августа Траяна“ – ул. „Св. Отец Паисий“ – ул. „Ген. Столетов“.

По направление към стадион „Берое“: ул. „Ген. Столетов“ – ул. „Св. Отец Паисий“ – ул. Августа Траяна“.

Спирки „Жабките“, „Кипарис“, „ДНА“ и „Детска поликлиника“ няма да се обслужват от тролейбусна линия № 2.

Спирки “Жабките“, „Кипарис“, „ТД на НАП“, „Ремиза“, „РПС“ и „Младежки дом“ няма да се обслужват от автобусни линии № 15 и № 23 .

Ще бъдат обособени временни спирки по ул. „Св. Отец Паисий“ – в участъка между ул. „Васил Левски“ и ул. „Боруйград“.

Бел. ред.: По повод започналите и предстоящите ремонти кметът Живко Тодоров се обърна към старозагорци в социалните мрежи със следното съобщение:

“През следващите няколко месеца предстоят неудобства за гражданите на Стара Загора, които в крайна сметка ще бъдат за добро. Цялостно се ремонтират улиците “Промишлена” (с краен срок 30.08), “Стойчо Черногорски” (с краен срок 30.09), “Анастасия Тошева” (с краен срок 30.08) и “Св. Княз Борис”(от “Руски” до “Патриарх Евтимий” с краен срок 30.09). Отделно от това, ВиК Стара Загора изпълняват проект за подмяна на водопроводи и канализация в централната част на града. От 11.07 до 30.08 ще бъде затворена улица “Августа Траяна” от “Х.Д.Асенов” до “Руски”, а от края на юли до 30.08 и “Хан Аспарух” от ДНА до кръговото. По “Патриарх Евтимий” от “Боруйград” до “Столетов” източната лента също ще се налага да бъде затваряна частично до 30.08. Разкопаните от ВиК посочени участъци ще бъдат цялостно преасфалтирани след приключване на техните дейности.”
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн