Община Стара Загора представи напредъка на региона в борбата с климатичните промени

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

5DA2B623-F6F0-440C-9C8B-B303594CF0A6Община Стара Загора се включи в онлайн работна среща на тема „Зеленият преход: градове и региони“. Събитието беше организирано от Британското посолство в София с цел отчитане на напредъка в прехода от Източна Европа и в контекста на Парижкото споразумение и борбата с климатичните промени. В началото на събитието посланика на Великобритания Н.Пр. г-н Роб Диксън приветства участниците и направи кратко резюме във връзка с климатичните промени и необходимостта от бързото осъществяване на зеления преход.

В рамките на първия панел „Иновациите като решение за зеления преход“ г-н Кай Дъд, съветник и член на Кабинета, отговарящ за климата, екологията, отпадъците и енергията в Общинския съвет на Бристол, представи напредъка на своя регион в прехода към зелена енергетика.

Пенка Донева, представител на отдел „Инвестиции“ към Община Стара Загора, направи презентация за постигнатия напредък на региона в борбата с климатичните промени, развитието на града и нововъведенията по пътя към зелена икономика. Освен представители на Великобритания и България, в панела взеха участие и представители на местните власти на Хърватска, Унгария и Румъния.

Във втората част на събитието – представители на Австрия, Чехия, Полша, Словакия и Словения също се включиха, споделяйки опита на регионите си по темата.

434354354
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн