Изпълнителите на тунела под Шипка се срещнаха със заинтересованите страни

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

12 (Medium)В Ритуалната зала на Община Габрово за първи път се срещнаха представители на избрания с обществена поръчка ДЗЗД “Консорциум ПСВТ” и всички заинтересовани страни по изграждането на тунел под връх Шипка. Срещата бе инициирана от областния управител в Габрово Ралица Манолова, която приветства присъстващите. Тя благодари за проявения интерес по темата и призова за съгласуване на действията преди започване на работата по обект „Обход на град Габрово от км.20+120 до км.30+673, включително тунел под връх Шипка, част от път III-5004 от Републиканската пътна мрежа“.

От ДЗЗД „Консорциум ПСТВ“ запознаха присъстващите с предстоящите дейности. По проекта ще бъдат изградени пет тунела с обща дължина 10,5 км, като основният, под връх Шипка, ще е най-дългият в страната с дължина 3,2 км. Той ще бъде с две ленти за движение, с участък за трета лента. Предвидени са седем моста.

От фирмата изпълнител посочиха, че сега са на етап проектиране, за което имат срок от осем месеца и реално строителството може да започне най-рано през 2023 г. и да бъде завършено след три години. В оперативен порядък те зададоха основните въпроси, които се нуждаят от съвместни решения с различни институции.

Заместник-кметът на община Казанлък Даниела Коева обърна внимание, че трябва паралелно да се мисли за продължението на проекта с обходен път на Казанлък. Екипът на кмета Галина Стоянова е разработил още преди четири години идеен проект за трасе на новопроектиран обходен път на Казанлък, свързващ път I-5 и I-6. Призивът на Даниела Коева бе подкрепен и от Областната управа в Стара Загора.

Участниците в срещата заявиха желание за съдействие и добра координация на оперативно ниво.

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн