Показват в Кукления театър резултатите от втория театрален уъркшоп

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Kuklen teatarПоказът на резултатите от втория по рода си театрален уъркшоп, организиран от Асоциацията на куклените театри УНИМА (АКТ-УНИМА), България, ще се проведе на 28 юни от 19:30 на сцената на Куклен театър Стара Загора. Входът е свободен.

През 2021 година бе поставено началото на това ново начинание на АКТ-УНИМА, което продължава да се реализира и поддържа като мисия на организацията. Лабораторният процес позволява колективна работа на участници от цялата страна, творчески запознанства и обмяна на професионален артистичен опит. Плод на първия уъркшоп е спектакълът „Самотата в съвременния човек/свят“ по текстове на поетесите Антония Антонова и Цветелина Вътева.

Вторият национален уъркшоп, който се провежда от 15 до 28 юни в Куклен театър Стара Загора, е на тема „Невидимо дете“. Ръководители отново са утвърденият тандем – режисьор Веселка Кунчева и сценограф Мариета Голомехова. Музикален ръководител е Иван Велков от група P.I.F. Темата е вдъхновена от творчеството на покойния Димо Стоянов и група P.I.F. Музикантите от групата са неразделна част от целия процес, както и специалните гости: визуалният артист Полина Герасимова, композиторът Милен Апостолов и певците Владимир Михайлов и Керана.

„В този лабораторен процес бихме искали да изследваме тънката граница между реалността и съня. Онова междинно състояние, в което Духа се чувства свободен. Благодарение на текстовете и музиката на група ПИФ, ще имаме възможността да приемем живота като едно необятно приключение в търсене на самите нас.“ (Веселка Кунчева)
#

vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн