Съдят 34-годишен за умишлено нанесена средна телесна повреда

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Н.П., на 34 г., за това, че на 17.06.2022 г. в гр. Крън, общ. Казанлък, е причинил на А.М., на 65 г., средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота – черепно-мозъчна травма – престъпление по чл.129, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 17.06.2022 г. в гр.Крън около 18 ч. Н.П. и А.М. се намирали в магазин. Там между двамата възникнал конфликт, който се пренесъл извън търговския обект. Мъж, който бил наблизо, се опитал да потуши нарастващото напрежение между двамата, но те не спрели да се карат. Обвиняемият Н.П. нанесъл удар с юмрук в областта на брадичката на пострадалия. А.М. паднал на земята и си ударил главата. Настанен е в болница с черепно-мозъчна травма, с опасност за живота.

Н.П. е осъждан за престъпления от общ характер против собствеността и против личността. През 2008 г. е бил освободен от Поправителен дом в гр. Бойчиновци, където е търпял наказание лишаване от свобода в размер на 3 години и 9 месеца.

Наблюдаващият прокурор е привлякъл като обвиняем Н.П. и е постановил задържането му за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Районен съд – Казанлък за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо него.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн