Почетен знак на областния управител за актьора от ДТ “Гео Милев” Ивалин Димитров

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1286 (Large)Проф. Наско Василев връчи днес Почетния знак на областния управител на актьора от Драматичен театър “Гео Милев” Ивалин Димитров. Високото отличие той получи за прекрасните си актьорски превъплъщения и умели режисьорски решения и във връзка с 50-годишната му творческа кариера и 70-годишния юбилей.

В своето обръщение към любимия старозагорски актьор проф. Василев припомни забележителните му роли на сцената на театър “Гео Милев”, в който той работи вече повече от 42 години.

Под бурните аплодисменти на всички присъстващи в залата г-н Димитров прие отличието и благодари за признанието. С много чувство за хумор големият артист се върна назад към първите си роли, които е реализирал в театър “Сълза и смях”. Той призна, че една от първите актьорски реплики, които е трябвало да произнесе на сцена, била “Какви закони в тая страна?!”.

“Живеем в интересно време. Друго наказание не се предвижда. На мен лично не ми остана време да скучая”, каза с усмивка Ивалин Димитров. Успехът на един творец и на всеки човек изобщо се измерва с критериите му. Ако си минималист, никога няма да полетиш. Затова благодаря на всички и пожелавам вяра и високи критерии”, заяви той.

След връчването на наградата започна заседанието на новосформираната Областна комисия по култура под председателството на зам.-областния управител арх. Банко Банов. Участниците в нея приеха правилник за дейността и обсъдиха механизми за координация на културните мероприятия, които се провеждат в Старозагорска област. На заседанието бе обсъдена и работата на читалищата в областта.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн