Задържаха мъж за закана с убийство и побой спрямо две деца в условията на домашно насилие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем В.Й., на 38 г., за това, че на 15.06.2022 г. в с. Кирилово, общ. Стара Загора, е причинил средна телесна повреда на повече от едно лице – момче на 17 г. и момиче на 14 г. Деянието е извършено в условията на домашно насилие. Той е обвинен и за това, че на 15.06.2022 г. в с. Кирилово, общ. Стара Загора, се заканил с убийство на 17-годишното пострадало момче и това е могло да възбуди у него основателен страх за осъществяването му.

Престъпленията са квалифицирани по чл.131, ал.1,т.4 и т.5а, вр.чл.129, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс и по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият В.Й. и двамата пострадали непълнолетни живеели в общо домакинство. Майката на децата заминала да работи в чужбина. Двете деца – момче на 17 г,. и момиче, на 14 г., брат и сестра, останали да живеят при В.Й., който се заявявал за техен родител. Той започнал да упражнява насилие и заплахи над тях. По делото е установено, че на 15 юни 2022 г. В.Й. нанесъл побой на двете деца, с което им причинил средна телесна повреда. Той се заканил и с убийство на 17-годишното момче. Подаден е бил сигнал в полицията. Двете деца са под полицейска закрила, изведени са от жилището и са настанени в социален дом.

След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства наблюдаващият прокурор е привлякъл като обвиняем В.Й. и е постановил задържането му за срок от 72 часа. Изготвил е и искане до Районен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, която е уважена от съда.
#gerb

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн