Задържаха непълнолетен за грабеж, извършен в жилищен блок в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Н.И., на 17 г., за това, че на 09.06.2022 г. в гр. Казанлък е отнел чужди движими вещи – пари, раница, портмоне, служебни и дебитни карти, ключове, мобилен телефон и др. вещи от владението на пострадала жена, с намерение противозаконно да ги присвои. Той е употребил за това сила и макар и непълнолетен, е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си. Престъплението е квалифицирано по чл.198, ал.1, вр. с чл. 63, ал.1, т.3 от Наказателния кодекс.

На 9 юни 2022 г. около 15 ч. пострадалата се прибирала от работа. Докато отключвала входната врата на жилищния блок, в който живеела, Н.И. я причакал и със сила издърпал дамската чанта от ръката й. Той избягал, но по-късно е бил установен и задържан.

Н.И. не е осъждан. По отношение на него са налице осем криминалистични регистрации за престъпления против собствеността – кражби и грабежи.

Н.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо него.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн